Nem kategorizált

Hamarosan itt a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny a Szegedi Tudományegyetemen, melyen hazaiak mellett határon túli diákok is megmérettethetik magukat

A TOP 100-as magyarországi középiskolai rangsorban szereplő iskolák mellett határon túli diákok is megmérettetik magukat november 5-6-án az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen, amelyet a Szegedi Tudományegytetem 13. alkalommal rendez meg. A rendkívül népszerű versenyre több mint 300 vendéget vár az SZTE.

Két napon át mintegy 300 középiskolás diákot és pedagógust lát vendégül hazai és határon túli iskolákból a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen, amelynek idei fő témái: Szent-Györgyi Albert élete és munkássága; Az elmúlt 5 év (2019-2023) orvosi-élettani, fizikai, kémiai Nobel-díjai és díjazottjai; Magyar gyógyszerészet-magyar gyógyszergyártás.

A VERSENYEN HÁROMFŐS CSAPATOK MÉRIK ÖSSZE TUDÁSUKAT NOVEMBER ELEJÉN

Az SZTE oldalán az áll, hogy a versenyen háromfős csapatok mérik össze tudásukat november 5-6-án, biológia, fizika és kémia kérdések mellett Szent-Györgyi Albert, valamint a Szegedi Tudományegyetemen diplomát szerzett Prof. Dr. Karikó Katalin munkásságával kapcsolatos kérdésekre is számíthatnak a diákok. A tanulmányi verseny elődöntőjében legjobb helyezést szerzett hat csapat méri össze tudását a döntőben. A döntős hatos ösztöndíjban és értékes ajándékokban részesül, a döntőbe be nem jutott iskolák közül hat meghívást kap a Szegedi Tudományegyetem SZGYTV laborgyakorlat programjába 2025 tavaszára. A versenyen díjazzák azon pedagógusokat is, akik évek óta tesznek a tehetséggondozásért, elhivatottan segítik a fiatal tehetségeket.

HELYEZÉS, MINT INTÉZMÉNYI PONTOK EGY ESETLEGES FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN

A diákok számára a versenyen elért helyezés intézményi pontokat is érhet, ha az SZTE-n szeretnének tovább tanulni. A Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre érkező diákok meghívást kaptak a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat szegedi megnyitójára, amelyen Prof. Dr. Karikó Katalin előadását is meghallgathatják.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb