Szegedi Arcok

“Nem volt kérdés, hogy segítünk” – a Honeybeast is a kis DMD Harcos, Geri mellé állt, szegedi, jótékonysági koncertjükről Tarján Zsófival beszélgettünk

Nincs is megindítóbb dolog, mint látni az összefogást a jó ügyért. Azt, hogy a nemes célért egy emberként tudunk harcolni és a tettek mezejére lépni. Amikor Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője megismerte a kis, szegedi DMD Harcos, Kovács Geri történetét, nem volt kérdés számára, hogy a család mellé álljon, s jótékonysági koncerttel támogassa a kisfiú gyógyulását. A kezdeményezésről az előadóművésszel beszélgettünk.

“Nekünk van a legjobb közönségünk a világon, ezt már sokszor bizonyítottátok! Most arra kérünk Benneteket, hogy segítsünk együtt a szegedi kis DMD Harcosnak, a négy éves Kovács Gerinek” – tette közzé a felhívást a szegediek egyik kedvenc zenekara, a Honeybeast, akik teljes mellszélességgel a kis harcos mögé álltak, és támogatják a kisfiút a nehéz harcban. Jótékonysági koncertet szerveznek ugyanis a kis Gerinek, melyre október 29-én, kedden, 19 órától kerül sor az IH Rendezvényközpontban. A koncert jegybevételének 100%-a Geri gyógyulását segíti.

FÉLÓRÁS INFÚZIÓ, 1,3 MILLIÁRD FORINT

Egy félórás infúzió. Ennyi kell csupán, ami megmenthetné a kis szegedi DMD Harcos, a négyéves Geri életét, aki a Duchenne-féle izomdystrophiában szenved. Ez az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség, amivel Gerit négy hónaposan diagnosztizálták. A DMD eddig gyógyíthatatlannak bizonyult, azonban nemrég kiderült, van egy kezelés, amely megállíthatná az izomsorvadás folyamatát a szegedi kisfiúnál. Ez az infúzió azonban 3,2 millió dollárba, azaz 1,3 milliárd forintba kerül. Bár az összeg elérhetetlenül nagynak tűnik, a kisfiú családja kitartóan küzd, hogy biztosítsák Geri számára az életmentő terápiát. Az idő azonban sürgeti őket: Gerinek hat éves koráig meg kell kapnia a kezelést, mert utána már kis izmai nem fejleszthetőek és a betegség miatt izomsejtjei folyamatosan tűnnek el. 

“A KONCERT AZ A LEHETŐSÉG, MELLYEL A LEGTÖBBET TUDUNK ADNI”

Mint Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője elmondta, amikor megismerte Geri történetét, nem volt kérdés a zenekar számára, hogy segítsenek. “Amikor jön egy ilyen megkeresés, minden jó érzésű ember ahol tud, megpróbál segíteni. Számunkra a koncert az a lehetőség, mellyel a legtöbbet tudunk adni” – mondta el az énekesnő. Azt is elárulta, már volt szerencséje találkozni Gerivel és szüleivel, méghozzá a SZIN-en, akik személyében egy csodálatos családot ismert meg. Geri pedig igazán elbűvölő kisfiú, aki azonnal levette a lábáról.

“BELE FOGUNK ADNI MINDENT, S MÉG AZON IS TÚL”

Az énekesnő abba is beavatott bennünket, aki október 29-én eljön a jótékonysági estre, a segítségnyújtás mellett egy élményekkel teli, igazi, hamisíthatatlan Honeybeast koncerten vehet részt. “Minden koncert egyaránt fontos számunkra, és mindig a lehető legtöbbet próbáljuk adni a közönségünknek, ami csak tőlünk telik. Ez a rendezvény pedig kiemelt helyet foglal el a Honeybeast koncertek sorában. Itt is bele fogunk adni mindent, s még azon túl is, amit csak tudunk”.

Az biztos, a nagy közönségkedvenc dalok nem fognak hiányozni a repertoárból, mint az “Egyedül”, “A legnagyobb hős”, vagy a “Maradok”, de az újabbak is felcsendülnek, mint például a “Pillangók” című, melyeket a közönség együtt énekelhet a zenekarral, Geriért, az ő gyógyulásáért.

A jótékonysági koncertről még több részletet ITT találsz!

JÓTÉKONYSÁGI DIVATBEMUTATÓ IS LESZ GERIÉRT A HUNGIBAN

November 8-n a GardrobE Lakásbutik különleges, egyedülálló jótékonysági divateseményét tekinthetjük meg, ahol a Noōr Fashion magyar női exkluzív ruhamárka mutatja be az új őszi-téli kapszulakollekcióját. Mint megtudtuk, ez az este nemcsak divatbemutató lesz, hanem egy valódi esemény, ahol a minőség, az egyediség, a személyes stílus és a jótékonykodás kap főszerepet. A Noōr Fashion mindig is az elegancia és a minőség jegyében alkotta meg ruhakollekcióit. A 2024-es őszi-téli szetteket személyesen Balán-Molnár Emese, a kollekció tervezője mutatja be. Sőt,

  • a HODLIK ANNA BAG
  • a sokÁ by Herczeg Melinda
  • és a Timea Talian Designs

egyedi, színes, kézzel készített, design ékszereivel és exkluzív táskáival is találkozhatunk majd. Az este folyamán a helyszínen tombola is lesz, amelynek teljes, befolyt összegét az “Adj esélyt Gerinek!”, a 4 éves Kovács Geri kezelésére és gyógyulására ajánlják fel. Még több részletet ITT találsz.

TE IS TUDSZ SEGÍTENI!

Gerinek honlapja is van, ahol közvetlenül tudtok adományozni: www.kovacsgeri.com. Amennyiben külön is segítenél a kisfiúnak, a következő módon teheted meg:

Geri számlaszáma:
10918001-00000026-89160042

IBAN: HU84 1091 8001 0000 0026 8916 0042
SWIFT kód: BACXHUB

Illetve, már REpontos QR-kódja is van a kisfiúnak! Íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb