Szegedi büszkeség: ezüsttel tért haza a Concept Bistro a Magyarország Étele versenyről!

Ezüst minősítéssel tért haza a szegedi Concept Bistro csapata a 2025-ös Magyarország Étele versenyről, amelyet idén a “Tiszán innen: Kis Kunság, túlnan Nagy Kunság” mottóval rendeztek meg, a fókuszban a kun hagyományokra épülő magyar konyha tradicionális ízeivel. A megmérettetés döntőjét Szolnokon tartották a hétvégén, amelyről a Kölcsey utcai étterem séfje egy juh – és bárányhúsra, erős pistára és házi pálinkára épülő ételsorral készült.
“Szeretjük a kihívásokat”
– felelte Holecska Norbert, a Concept Bistro ügyvezetője arra a kérdésünkre, mi motiválta őket az indulásban. Zámbó Krisztián, a szegedi étterem séfje pár hónapja privátban nevezett a rangos megmérettetésre, majd miután az év elején csatlakozott a Concept-csapathoz, már egyérelmű volt számára, hogy csapatban indulnak.
Az idei verseny a kunsági ízekre fókuszált, így aztán a Zámbó Krisztián chef és Vidakovic Iván sous chef vezényletével szegedi különítmény ételei a bárány – és juhhúsra, a pálinkára, továbbá az olyan tradicionális hozzávalókra támaszkodott, mint az erős pista. Az ezüst minősítést szerző finomságok sora egy parasztos tarhonya piláffal indult, kunsági szalvétagombóccal, füstölt szalonnával és sült kápiapaprikába tekert báránylapockával, amit pálinkával savanyított csiperkegombával és báránypecsenyével tálaltak.
Az ezüsttel hazatérő szegedi csapattal egy Szeged365 videós interjút is készítettünk, mutatjuk: