Szegedi ArcokVideo365

Egy falatnyi Itália, Újszeged szívében: egy szelet autentikus nápolyi pizza mellett sziesztáztunk Rokszin Ricsivel a La Mia Napoliban

Kis konyha, kis létszám, családias hangulat, maximalizmussal és precizitással fűszerezve – valahogy így írható le Újszeged kis ékszerdoboza, a La Mia Napoli, ahol az aktuális gasztro trendekhez illeszkedve gyártanak igazán autentikus nápolyi pizzát. A hely tulajdonosa, Márta Balázs már régi motorosnak számít a szegedi gasztronómiában, ugyanis korábban üzemeltetett már pizzázót, de dolgozott több konyhán is, köztük a Konyhafőnök című televíziós műsor egyik zsűrijével, Sárközi Ákos nevével fémjelzett Textúrában is.

A tavalyi évben a belváros után Újszegeden nyitott új fejezetet az életében Márta Balázs, a La Mia Napoli pizzázó tulajdonosa, a környékbeliek legnagyobb örömére. Az autentikus pizzát gyártó hely szomszédságában található egy fagyizó és kávézó is, amely a tökéletesen párosnak hangzik egy pizzányi nápolyi élmény után. A főszereplő azért mégiscsak maga a nápolyi pizza, amivel sokszor és sokan megpróbálkoztak már korábban a Napfény városában is, több-kevesebb sikerrel. A nápolyi pizza körül alapvetően is kering egy olyan legenda, hogy olyat, amit a festői Olaszországban készítenek, itthon nem igazán lehet reprodukálni – a La Mia Napoli pontosan erre igyekszik rácáfolni, méghozzá sikeresen.

CSAK ÉS KIZÁRÓLAG OLASZ ALAPANYAGOK

A La Mia Napoli sok korábbi (rendre kevésbé sikeres) társával szemben valóban autentikus nápolyi pizzát készít, mindezt prémium minőségben, csak és kizárólag olasz alapanyagokból. A tésztájuk alapját egy saját lisztkeverék adja és legalább 24 órát kel. A kicsi, ennek köszönhetően családias hangulatú újszegedi hely a megfizethetőséget is szem előtt tartja, nekünk pedig a konyhára is sikerült beszöknünk, ahol az egyik legnagyobb közönségkedvenc pizza, a Mortodella elkészítését is megleshettük. A pizza gyakorlatilag teljes mértékben a pisztácia köré épül, a lágy és krémes alap mellé tökéletesen illik a roppanós pisztácia és a burrata párosa. Ha pedig már a Konyhafőnök című televíziós műsort emlegettük, az abban szintén megforduló szegedi transzplantációs sebésszel, a korábban Legszegedibb Gyógyítónak is megválasztott Rokszin Ricsivel és családjával teszteltük a La Mia Napoli autentikus nápolyi pizzáját:

Ha pedig Te is belecsöppennél az autentikus, ínycsiklandó nápolyi pizzák világába, akkor elég Újszegedig menned, a La Mia Napoli-t a Fő Fasor 105. alatt találod, az étlapjukat és minden további információt róluk pedig IDE KATTINTVA!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb