Kikapcs

Helyzetjelentés: megkezdődött a Tisza – Maros sétány megtisztítása, viszont van még munka bőven

Le a kalappal a szegediek előtt, ugyanis a szemétszedési akció a meghiredetett időpont előtt is szépen halad. Az egykori Gergő Liget, új nevén a Tisza – Maros sétány megtisztítása, a mérhetetlen mennyiségű szeméttől már elkezdődött és a szervezők Facebook csoportjába helyzetjelentés is érkezett: Lajkó Edit és csapata két nap alatt teljesen megtisztította a terepet a Bertalan hídtól a Károly hídig, és legalább 50 zsák szemetet összeszedtek már.

Mint arról beszámoltunk, a héten elhagyott ruhák, cipők, hátizsákok hatalmas kupacai, szétdobált üdítős dobozok, fekete zsákok, és még megannyi szemét árasztotta el újra az egykori Gergő Ligetet. Farkas András, a terület társ-üzemeltetője szerint főképp a migránsok okozzák a problémát. Erről itt olvashatsz:

MEGINDULT A MUNKA, DE VAN MÉG MIT TENNI BŐVEN

A terület megtisztításához Farkas András közös szemétszedést hirdetett meg a Tisza-Maros sétányra, a Bertalan hídtól egészen a Maros torkolatig felhalmozódott rengeteg hulladékot takarítanák el vasárnap 13 órakor, a tenni akaró szegediek segítségével. Ezt megelőzve, a legújabb hírek szerint Lajkó Edit és csapata két nap alatt teljesen megtisztította a terepet a Bertalan hídól a Károly hídig, ahonnan legalább 50 zsák szemetet összeszedtek már. A munaka viszont nem áll meg, mert ezt az irdatlan menyiséget fel kell hordani a töltés tetejére + további kb. 20-25 zsákkal, amit a hét elején szedett össze Farkas András. A Maros túlfolyó csatornáján túl a Maros torkolatig még kb 10 zsáknyi szedni és kihordani való van, valamint további 20 zsák korábban összeszedet szemetet is ki kell vinni onnan. A szervezők vasárnap délután 13-tól várnak minden olyan segítőkész szegedit, aki szeretne részt venni a közös munkaakcióban.

Forrás és fotók: Tisza – Maros sétányt Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb