Szegedi Arcok

Illegális migráns tört be az olvasónk fotóstúdiójába, csak aludni akart egyet

Illegális bevándorló tört be az egyik olvasónk, Mányi Mátyás deszki stúdiójába, a Mányi Fotó & Videó Stúdióba. Mint a Makón élő, szegedi születésű fotós Fülöp Timi kolléganőnknek elmesélte: a látszólag nagyon legyengült, 30 év körüli férfi egy kis almalevet és némi cukorkát leszámítva nem lopott el semmit, valószínűleg fáradt volt, azért törhetett be, hogy aludjon egyet.

HÉTFŐ HAJNALBAN ÉRKEZETT A RIASZTÁS

“Hajnali háromnegyed háromkor érkezett a hívás a riasztótól, hogy folyamatos mozgás tapasztalható az ingatlanban. Felkeltünk és ránéztünk online a biztonsági kamerák élő képére, az egyiken – amely a nagytermünket veszi – semmit sem láttunk, viszont az irodában lévő kamerán feltűnt egy kapucnis ember, aki épp a riasztó központot babrálja, próbálja szétverni” – mesélte Fülöp Timi kolléganőnknek Mátyás, aki azonnal hívta a rendőrséget. A szegedi rendőrök megkérték, hogy ő is menjen a helyszínre. Az olvasónk Makón lakik, mire odaért Deszkre, már kint volt 3-4 járőrautó, a bejárati üvegajtó egy jókora betondarabbal volt betörve.

NEM LOPOTT SEMMIT, CSAK ALUDNI AKART

“Mielőtt odaértünk, online néztük a biztonsági kamera felvételeit a mobilomon. Furcsa volt, hogy annak ellenére, hogy szól a riasztó, villognak a járművek, nagy a hangzavar, az ember az irodában nem izgatta magát: bevackolt a kis kanapénkra, nagy valószínűséggel le szeretett volna feküdni aludni, pihenni tért be hozzánk” – magyarázta Mátyás, aki úgy gondolja, az illető nem akart lopni, ami nagy szerencse, tekintve, hogy a stúdióban több nagy értékű felszerelés is volt.

NAGYON LE VOLT GYENGÜLVE A HÍVATLAN VENDÉG

A stúdió tulajdonosa szerint nagyon le lehetett gyengülve a hívatlan vendég: “Ahogy láttam, 30 év körüli férfi lehetett, láthatóan gyenge állapotban, alig bírta kilökni az iroda ajtaját, látszott a lépéseiből, hogy ereje fogytán van. Nagyon sokrétegű, ütött, kopott, piszkos ruhát viselt, francia nyelven beszélt.”

Mátyás szerint a srác még akkor sem vett észre semmit, amikor a rendőrök beléptek az irodába, épp az alváshoz készülődött. A rendőrök őrizetbe vették az illetőt, elvitték, majd megkezdődött a nyomok rögzítése és a tanúskodás.

WHISKEY HELYETT ALMALÉ ÉS CUKORKA – MINDÖSSZE ENNYI VOLT A ZSÁKMÁNY

“Azt mondhatom, még szerencsésen megúsztuk, 70 ezer forint körüli kár keletkezett a dupla falú üveg és a riasztó megrongálása miatt” – mesélte az olvasónk, aki megjegyezte, volt ízlése az embernek. Az ingatlan korábban a deszki Club 43-ként működött, és abból az időből dekorációként almalével megtöltött whiskeys üvegek voltak a polcon. Abból egy üveggel magához vett, ezenkívül cukorkákat zsákmányolt tőlük. Az interjúnk során a fotós többször is nyomatékosan megdícsérte a szegedi rendőröket: “Nagyon segítőkészek voltak, emberségesen bántak a bevándorlóval is, még maszkot is adtak neki.” Érdekesség, hogy amikor a rendőrökkel beszélt, elmondták, a férfi még a kihallgatás során sem értette, miért van a rendőrségen, látszólag fogalma sem volt róla, hogy bűnt követett el.

A BIZTONSÁGI KAMERA KÉPEIN AZ ELFOGÁS

Az alábbi, a hívatlan vendég bevackolásáról majd elfogásáról készített fotókat az üzlet biztonsági kamerája rögzítette:

SZŰK EGY HETE EGY ÁSOTTHALMI NÉNI HÁZÁBA KÖLTÖZTEK BE, EGÉSZEN PONTOSAN HATVANÖTEN (!!)

Az utóbbi hetek legszürreálisabb, témába vágó esete Ásotthalmon történt: egy idős – az olvasóink információi alapján 90 év feletti – idős hölgy bebuszozott Szegedre, mire hazaért, 65 (!!) illegális bevándorló várta a házában.

A teljes sztori, videóval:

https://szeged365.hu/2021/02/05/bebuszozott-az-idos-neni-szegedre-mire-hazaert-65-migrans-volt-a-hazaban-videoval/

Cikkünk fotói az üzlet biztonsági kameraképei.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb