Kikapcs

Ébredezik Szeged? Szombattól kézműves vásár a Szent István téren, márciustól visszatér a Bárka Kézműveskikötő

Úgy tűnik – ha egy kicsit is – de valami megmozdult Szegeden: szombaton kezdetét veszik a városi szervezésű Szent István Téri Kézműves Vásárok, a tavaly nagy sikert aratott, felsővárosi Bárka Kézműveskikötő pedig a tervek szerint március 20-án tér vissza. Az utóbbi hetekben más rendezvényeket is bejelentettek.

HÉTVÉGÉN HATALMAS ÉLET LESZ A SZENT ISTVÁN TÉREN

Ha hiányzott a vásári hangulat, van egy remek tippünk most hétvégére: elindulnak a Szent István Téri Kézműves Vásárok, a Szegedi Borfesztivált és a Szegedi Karácsonyi Heteket is szervező Szegedi Városkép és Piac szervezésében. Házi készítésű sajtok, bio-kozmetikai termékek, egyedi kerámiák, bőrdíszműves, illetve szűcs termékek és egyedi ékszerek várják a kilátogatókat, megspékelve lángossal, kürtőskaláccsal és gyümölcsborral. Ha bejön a dolog és pozitívak a visszajelzések, február végén jöhet a folytatás, majd márciusban és áprilisban is 2-2 hétvégére terveznek a szervezők. 

  • Helyszín: Szeged, Szent István tér
  • Vásár nyitva tartás: 2021. február 13-14., 09.00 – 18.00

Mielőtt elindulsz, öltözz fel rendesen, cudar hideget mondanak a hétvégére.

MÁRCIUS 20-ÁN VISSZATÉR A BÁRKA

Nagyot ment tavaly a járványügyi korlátozások alatt is legálisan megrendezhető kézműves piac, a Bárka Kézműveskikötő a Felső-Tisza parti FOKA területén, a szervező Mocselini Rudolf (az ő nevéhez kötődik a Szegedi Hídivásár is – ez utóbbi még nem fix, de terveznek vele) és csapata az év végén valóságos Noé bárkáját varázsolt a bajba jutott kézművesek számára, akik az ország különféle pontjain maradtak vásár és megélhetés nélkül.

A főszervezőt kedd reggel telefonon értük utól, Rudi elmondta, ha minden jól megy, a március 20-21 – i hétvégén tér vissza a rendezvény, a jól megszokott helyén is kiállítóival.

TERVEZIK A HUNGARIKUM FESZTIVÁLT, BEJELENTETTÉK A BÁNYA BBQ IDŐPONTJÁT

A nagyobb szegedi gasztrofesztiválok közül eddig egyedül a Hungarikum Fesztivál szervezői jelentettek be tervezett dátumot 2021-re, azonban egy kisebb, tavaly klasszul sikerült rendezvény már fix: a Bánya BBQ & Blues Fesztivál 2021. szeptember 10-11. között várja majd a füstös ízek rajongóit Szőregen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb