Mindenmás

Videóra vették, ahogy a biztonsági őrök agyba-főbe vernek egy plaza tolvajt

Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azzal a két biztonsági őrrel szemben, akik elfogtak az üzletben egy általuk tolvajnak vélt férfit, majd durván összeverték – írja a Szeretlek Magyarország. A felvételen jól látszik, ahogy az őrök a raktárba viszik, majd ütik-rúgják a férfit.

Elsőként íme a nem éppen szívmelengető felvétel:

NEM ELŐSZÖR LOPOTT A SÉRTETT

A két férfi közül az egyik egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másik az illatszerboltnak helyt adó plázában biztonsági őrként dolgozik. Tavaly szeptemberben a vagyonőr az üzletben meglátta a férfit, akit látásból ismert, mert korábban többször is tetten érte, amikor az parfümöket lopott. Az őr a bolt belső helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a férfi a parfümös részleghez ért, akkor kiment az eladó térbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a férfi ne tudja a boltot elhagyni.

LETÉRDELTETTÉK, MAJD BETÖRTÉK AZ ORRÁT

A férfi miután ezt látta, a kijárat felé indult, azonban a leeresztett rács miatt nem tudott kimenni az üzletből. Ekkor a biztonsági őr megragadta a karját, majd rángatva bevezette a raktárhelyiségbe, ahol többször megütötte és megrúgta. Mindezt az üzlet vezetője is észrevette és felszólította a vagyonőrt, hogy hagyja abba a bántalmazást, és megpróbálta a bántalmazott férfit elhúzni az őrtől, azonban ez nem sikerült neki. Ekkor a nő visszament az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, majd segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől. Eközben a vagyonőr a hátsó helyiségben levetette a férfivel a cipőjét, majd letérdeltette. Ekkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, aki úgy arcon ütötte ököllel a férfit, hogy eltörött az orra.

Az eset aktualitását az adja, hogy a Pécsi Járási Ügyészség csütörtökön vádat emelt az ügyben súlyos testi sértés vádjával.

SZEGEDEN IS VOLT HASONLÓ ESET, KIRÚGÁS LETT A VÉGE

Tavaly októberben egy újonc biztonsági őr kötött bele egy látássérült szegedi férfibe, aki vakvezető kutyájával együtt szeretett volna bemenni egy szegedi plázába. “Megállított, hogy nem mehetek be a kutyámmal, de először nem is tudtam, hogy ki beszél hozzám. Azt hittem, hogy egy vásárló. Aztán ordítva azt szajkózta, hogy nem lehet bemenni kutyával, menjek ki. Pedig Elvisen nagy betűvel szerepel, hogy vakvezető. Aztán azt is mondta, hogy vegyem az ölembe a 32 kilós kutyát” – mesélte még októberben a sértett Kurucsai Szabolcs, majd hozzátette, a legjobban a stílus és a hangnem esett neki rosszul.

A nagy port kavart szegedi incidenst követően a biztonsági őrt azonnal elbocsátották állásából, a pécsi társáról még nincs hír.

Forrás: SZMO.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb