Mindenmás

Szakembör rovatunk bemutatja: kerékpárút nehezítésként egy kis szlalom pálya elemmel

Csak akkor biciklizz rutinból és csukott szemmel a volt Cserepes sori piac előtt a kerékpárúton, ha jó ismered a terepet, különben könnyen úgy járhatsz, mint a Facebook Szegeden láttam csoportjának egyik tagja, aki ma reggeli posztjában arról számolt be, menet közben csúnyán letérdelte a kerékpárút közepén meredő vasrudat.

Fotó: Szegeden láttam csoport/Facebook

A helyszínt elnézve valóban úgy tűnik, a lehető legrosszabb helyen van a vascső, ami funkcióját és szerepét tekintve kétséges, hogy beváltja – e a hozzá fűzött reményeket, vagy szó szerint több fájdalommal jár a szegedieknek az ott léte. A kommentelők közül többen is írták a Facebook poszt alatt, hogy az a vasrúd már vagy 30 éve rendületlenül ott áll a járda közepén, megszokhatták már az arra gyakran közlekedők és valószínűsíthetően abban játszik szerepet, hogy megakadályozza, hogy az autósok felhajtsanak a bicikliútra.

Szerencsére a kerékpáros közlekedés Szegeden több helyen felújításra került, és nem fenyeget senkit egy fájdalmas vascsővel való találkozás. Legutóbb Tarján és az Északi városrészben újultak meg a bicikliutak.

Forrás és fotó: Szegeden láttam csoport, Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb