Mindenmás

Nemzetközi elismerésben részesültek az SZTE öregdiák-szervezetének munkatársai

Nemzetközi elismerésben részesültek a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezetének munkatársai a hét éve működő Alumni Mentorprogramért és az SZTE-s hallgatóknak és öregdiákoknak nyújtott támogatásért. Az uniszegedalumi.com oldal alig egy éves sikeres működtetését követően számszerűsíthető eredményeiért a közép-európai egyetemek alumni hálózatai közül elsőként kapott nemzetközi elismerést.

2020. áprilisában indította el a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete, az SZTE Alma Mater az uniszegedalumni.com oldalát, amely az egyetem olyan közösségi hálózati platformja, ahol a jelenlegi és volt hallgatók, egyetemi oktatók és dolgozók, valamint az intézmény duális és kooperatív képzésben részt vevő partnercégei direkt kapcsolatban állhatnak egymással. Az elmúlt egy év alatt a hálózat dinamikusan növekedett, kialakult egy 15.000-es hálózati bázis, és egy 1.500 fős aktív regisztrálti kör.

KÖZÉP-EURÓPÁBAN EGYEDÜLÁLLÓ PLATFORM

A Közép-Európában egyedülálló platform célja a networking támogatása, az egyetemhez kapcsolódó szereplők számára együttműködési lehetőségek biztosítása, a Szegedi Tudományegyetem sikerességének növelése a hálózatépítés erejével és az élő közösségi kapcsolatok kiépítésével, támogatásával. Mivel a platform kétnyelvű, így magyar nyelvű, és nemzetközi képzésekben résztvevő tagok is csatlakozhatnak. Használatával megszűnnek a földrajzi távolságok, hiszen vannak regisztrált tagjaik például Angliából, az Egyesült Államokból, Nyugat-Európa országaiból, de Hong Kongból is. A „segítő szándékukat” jelző alumni-bázishoz területükön elismert kiváló szakemberek csatlakoztak. Megtalálhatóak közöttük az egyetemi partnercégek tulajdonosai, vezető HR-esek, a tudományos és szakmai élet kiválóságai.

HÁROM ALMA MATER MUNATÁRS KAPOTT ÉRTE DÍJAT

A platform sikeres működéséért az Impact Award 2021 – „Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” azaz a „Kivételes elkötelezettségért a Mentorálás és Szakmai iránymutatás területén” díjat az SZTE Alma Mater három munkatársa, Prof. Dr. Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízott, Schwimmer-Tóth Tímea, alumni koordinátor és Gerháth Györgyi, mentorprogramért felelős koordinátor kapta meg. A Graduway a díjat az SZTE Alma Maternek a „folyamatosan növekvő, sokrétű és hatékony mentorprogram kidolgozásáért, a hallgatók és az alumni tagok támogatásáért” ítélte oda.

Forrás: SZTE Sajtó

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: https://noonoo.org
  2. Visszajelzés: situs toto online
'Fel a tetejéhez' gomb