Mindenmás

Összefogás egy törött szárnyú hattyúért a Búvár – tónál a Szeged365-tel

Ma délelőtt, egy törött szárnyú hattyúra hívta fel figyelmünket Marcsi nevű Olvasónk szerkesztőségünkhöz küldött levelében. A vízimadár a szegedi Búvár – tó partján található, és jelen pillanatban nagy segítségre szorul.

HA SÉRÜLT MADARAT LÁTUNK A KISKUNSÁGI NEMZETI PARKHOZ FORDULHATUNK SEGÍTSÉGÉRT

Olvasónk elmondta, a sérült állatról már több poszt is megjelent a közösségi oldalakon, de sajnos segítség eddig nem érkezett hozzá, ezért kérte szerkesztőségünk közbenjárását. Korábbi interjúnk során, Tokody Béla, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei titkára elmondta számunkra, hogy abban az esetben, ha sebesült madarat látunk Szegeden, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságához tudunk segítségért fordulni. Ilyenkor a honlapjukon megtalálható ügyeleti számot kell felhívnunk, és ők intézkednek a madár befogásáról, illetve a megfelelő ellátóhelyre, madár mentőhelyre való beszállításáról. Ezt a szerepet pedig városunkban a Szegedi Vadaspark tölti be.

BEJELENTÉSÜNK NYOMÁN A PARK MUNKATÁRSAI INTÉZKEDNEK

Olvasónk segítségkérése nyomán szerkesztőségünk fel is hívta a Nemzeti Park ügyeleti telefonszámát, akik bejelentésünk nyomán intézkedni fognak a madár sorsáról. Reméljük gyorsan meggyógyul a hattyú és újra a Búvár – tavon úszkálva élvezheti a nyári napsütést, mi meg gyönyörködhetünk fenséges szépségében!

A képeket köszönjük Marcsi nevű Olvasónknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb