Mindenmás

Vádat emeltek egy szentesi férfi ellen, aki kiskorú gyermekével járt lopni

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 6 lopás helyszíneire vitte magával 11 éves nevelt gyermekét.

SZENTES ÉS CSONGRÁD KÖRNYÉKI TANYÁKRA TÖRTEK BE

A vádirat szerint a vádlott közös háztartásban nevelte élettársa korábbi kapcsolatából származó 11 éves fiát. Mivel a férfi állandó jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy 2020. tavaszától bűncselekmények elkövetéséből szerez pénzt. Ennek érdekében Szentes és Csongrád környéki tanyákat keresett fel gépjárművel, mely utakra magával vitte a 11 éves fiút is. A vádlott 2020. március 6. és 2020. július 18. napja közötti időszakban hat alkalommal követett el bűncselekményt úgy, hogy a kiskorú nevelt gyermek a vádlottal együtt bement a sértettek ingatlanaiba és végignézte azt, de előfordult az is, hogy a gépkocsiban várta meg a férfit.

A VÁDLOTT JELLEMZŐEN 50 EZER FORINTOT MEG NEM HALADÓ ÉRTÉKBEN LOPOTT

A vádlott a lopások során akkumulátorokat, fémhulladékokat, ékszereket tulajdonított el jellemzően 50.000 forintot meg nem haladó értékben. A járási ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és egyes esetekben nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádlott különös és többszörös visszaeső. Bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb