Közélet

Napi összefoglaló: befutott az újabb hőségriadó, Nagy Péter is útra kelt az olimpiára

Ismét száz fölé emelkedett az újonnan azonosított fertőzöttek száma hétfőre, mondjuk a hétvégével karöltve, tehát még relatív jól állunk a számok terén. A Covid-adatokkal együtt a kánikula is befutott, ezért újabb hőségriadót rendeltek el. Nagy Péter súlyemelő elindult Tokióba és az is kiderült ma, hogy a napokban leváltották Török Árpád ezredest, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság igazgatóját. Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a napi összefoglaló!

COVID-SZÁMOK HÉTFŐRE

Nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványnak, de újabb 161 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a hétvégi összesített adatokat koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 596 543 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 374 864-en már a második adag vakcinát is megkapták. Szegeden és környékén a teljes hétvégén két esetet regisztráltak.

ISMÉT HŐSÉGRIADÓ SZEGEDEN

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleménye szerint a tisztifőorvos péntek éjfélig rendelte el harmadfokú intézkedését az ország egész területére.

AKCIÓ A BELVÁROSI HÍDON

Rendőrségi – katonasági akciót csíptek el a ma reggel 8-kor a Belvárosi hídon Újszegedről a belváros felé közlekedő olvasóink, a beküldött fotók és a beérkezett üzenetek alapján valószínűleg illegális bevándorlókat kaphattak el az illetékesek.

NAGY PÉTER IS ÚTRA KELT AZ OLIMPIÁRA

Hétfőn elindult Tokióba az olimpia súlyemelőversenyeinek egyetlen magyar résztvevője, aki ráadásul szegedi is, vagyis Nagy Péter, aki a jövő héten, szerdán lép dobogóra a plusz 109 kilósok között.

LEVÁLTOTTÁK A NAV DÉL-ALFÖLDI IGAZGATÓJÁT

A napokban leváltották Török Árpád ezredest, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság igazgatóját – olvasható a Pesti Srácok oldalán. Az ezredes menesztéséről nem árultak még el részleteket, utódját még nem nevezték meg.

ELDURVULT A FALUNAP

Nincs falunap csattogós lepke, céllövölde, sült kolbász és verekedés nélkül. Az utóbbi tételt elég rendesen kimaxolta az Árpádhalmi Falunap, ahol két férfi dulakodása előbb tettlegességig, majd riasztópisztollyal hadonászásig fajult szombat este. A fegyvert a szentesi polgárőrök csavarták ki a wannabe Clint Eastwood kezéből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb