Szegedi Arcok

Szegedi srác a legmagasabb magyar: Grósz Laci 220 centi és kegyetlen jó a pálinkája

A legnagyobb magyar, így jellemezte nagy ellenlábasát, Széchenyi Istvánt hajdanán Kossuth Lajos, utalva arra, mit tett a nemzetért. Ma a legnagyobb magyar cím egy 51 éves szegedi férfit illet. Laci 220 centi magas és nem véletlenül ismerős: egyrészt szegedi, másrészt pedig az elmúlt 10 évben rengeteg alkalommal tűnt fel a Szegedi Borfesztivál, a SZIN vagy épp az augusztus 20-i Rakpartfeszt faházaiban, mint pálinkás kiállító.

A hivatalosan is legmagasabb magyarral a Blikk készített interjút.

EGYETLEN ROKONA SEM MAGAS, Ő 220 CENTI

Azért van stílusa az Istennek (vagy sorsnak, kinek hogy tetszik): Laci vezetékneve Grósz, ami annyit tesz, nagy. Talán meglepő, de arra a kérdésre, hogy ki volt ilyen magas a felmenői közül, Laci annyit válaszolt, senki. “Sem a szüleim, sem más felmenőim, sem a testvérem. Annó megvizsgáltak az orvosok, és semmilyen kóros elváltozást nem találtak, ami magyarázatot adna a méreteimre” – mondja az ironikusan Bébinek vagy Mazsolának becézett szép szál szegedi legény. Mint mesélte, gyermekkorában borzasztóan zavarta a magassága, volt olyan nyár, amikor hat centit nőtt. “Nagyon gátlásos voltam. Szerintem éppen ezért nincs a gyerekkoromból szinte semmilyen emlékem, lenyomtam magamban ezeket a kellemetlen élményeket” – magyarázta a 220 centis Laci.

MINDIG IS 170-175 CENTI KÖRÜLI BARÁTNŐI VOLTAK

Rengeteg sportban előny az extrém magasság, Laci is ezzel vigasztalódott. “Vívtam, birkóztam, vízilabdáztam, végül pedig természetesen a kosárlabdánál kötöttem ki. A KSI-ben kezdtem, játszottam az NBI-ben a Dombóvárban és itt Szegeden, a végén pedig a másodosztályban a Mezőberényben. Nem vittem túl sokra, nem voltam elég szorgalmas, de talán elég tehetséges sem” – mondta. Arra a kérdésre, hogy ösztönösen a magas lányok társaságát keresi-e, azt felelte, mindig is 170-175 centi körüli barátnőim voltak. Mint bevallotta, a méretben hozzá illő lányok nem tetszenek neki, nem elég formásak.

“Unom, nem unom, ez van” – válaszolta arra a kérdésre, zavarja-e, hogy mindenütt felfigyelnek rá a magassága miatt. “Mondjuk az vicces volt, amikor Kanadában jártam, a japán turisták ahelyett, hogy a természet szépségeit csodálták volna, velem szelfiztek inkább” – mesélte nevetve a szegedi óriás. A vele készült teljes interjút IDE kattintva tudod elolvasni.

A Blikk egyébként az ÁRKÁD Szegedben működő Delimo Kézműves Cukrászdában lőtt Laciról pár klassz fotót, a közismert szegedi srácnak nem okozott gondot lekapni a macaron-t a polc tetejéről:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb