Sport

Őrült havazás, összetört busz, elvesztett meccs – nem sikerült jól a Pick Szeged dán látogatása (34-30)

“Nagyon rosszul kezdtük a meccset, hetest és indítást is hibáztunk” – nyilatkozta a szerda esti, Aalborg Handbold elleni mérkőzés után Juan Carlos Pastor vezetőedző, miután a dán csapat 16-14-es félidő után 34-30-ra győzték le a Kékeket a Bajnokok Ligájában. Bánhidi Bence szerint nem voltak ott mentálisan a meccsen.

Aalborg Handbold-PICK Szeged 34-30 (16-14)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló, Aalborg, Sparkassen Aréna, 500 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).
Aalborg: Gade 1 – Björnsen 1, Sandell 8, Christensen 9, Möllgaard 2, Jakobsen, Juul-Lassen 5/3, Csere: Aggefors (kapus), Claar 6, Antonsen 1, M. Larsen, Barthold 1/1. Vezetőedző: Stefan Madsen.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 7/4, Tönessen 2, Bombac 1, Bánhidi 7, Mackovsek 2, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Blonz, Gaber, Bodó 3, Martins 2, Garciandía 2, Radivojevics 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc
Hétméteres: 6/4, ill. 5/4

BALJÓS ÁRNYAK, ÖSSZETÖRT BUSZ, SZAKADÓ HÓ

Ordas nagy havazás fogadta a Pick Szeged játékosait Dániában, akkora, hogy – miután mindkét csapat beragadt a szélsőséges időjárás miatt kialakult dugóba – halasztani kellett a mérkőzés kezdetét, a 16.45-ös időpontból az EHF döntése alapján 20.45-ös lett. A Kékek első busza még balesetezett is, végül tartalék járgánnyal érkeztek meg az arénába este 7 körül.

KIMARADT HETES, ROSSZ VÉDEKEZÉS, AALBORG GYŐZELEM

A baljós árnyak után jött a meccs, amin a pocsék idő miatt mindössze 500 néző volt jelen. “Kimaradt hetessel és helyzettel kezdtünk. Tartottuk a lépést a hazaiakkal, mindig tudtunk egyenlíteni. A 9. percben 5-5 volt az állás. Zsinórban kaptuk a két perceket, így a 12. percben 8-5-re lépett el az Aalborg. Időt is kértünk. Rengeteg helyzetet rontottunk el, ezért nem sikerült közelebb kerülnünk. 11-7-nél Mikler hetest védett, Mario Sostaric pedig eredményes volt. Felpörögtünk, a 25. percben 13-11-re jöttünk fel. Sőt, a 28. percben már csak eggyel vittek a hazaiak, Seppo, azaz Sebastian Frimmel zárkóztatott minket, 13-12. A hajrában volt esélyünk még közelebb kerülni, de hibáztunk, így 30 perc után 16-14 volt az eredmény” – írja tudósításában Süli Róbert, a Pick Szeged sajtófőnöke. A második félidőben aztán összekapta magát a szegedi különítmény, végig ott voltak az Aalborg nyomában, a 44. percben már csak egyetlen góllal vezetett a dán csapat, azonban a megvadult Nikolaj Christensen dobásaival nem tudott mit kezdeni a Pick Szeged, meglépett az Aalborg.

BÁNHIDI BENCE: “NEM VOLTUNK OTT MENTÁLISAN”

A mérkőzés vége 34-30 lett végül, Pastor mester szerint egyértelmű, hogy a csapat nagyon rosszul kezdte a meccset, hetest és indítást is hibáztak. “Az egész meccsen rosszul védekeztünk. Volt esélyünk visszajönni a második félidőben, de emberelőnyben eladtuk a labdát. Nagyon sokat hibáztunk, ami nem jellemző ránk. Az volt a különbség, hogy a lövéseknél rengeteget hibáztunk, ők pedig nagyon jól lőttek, passzív támadásokból és olyan helyzetekből is, amiből kis esély volt a gólra” – értékelte a Pick Szeged csapatkapitánya a Pickhandball.hu-nak, melyhez Bánhidi Bence csapatkapitány annyit tett hozzá, hogy azt érezte, hogy mentálisan nem voltak ott, ahol kellene.

Legközelebb szombaton 18 órakor hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában az Eger csapatát fogadják a Kékek, még a régi helyen, az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Az igazi nagy durranás pedig egy hét múlva, a KIEL ellen jön majd a vadonatúj PICK Arénában, mint Bence nyilatkozta, itt szeretnének majd egy nagyot javítani a dán vereség után.

AZ ÖSSZES JEGY ELKELT A KIEL ELLENI MECCSRE, DE… (ÉS MINDIG VAN EGY “DE”)

17 perc alatt elfogyott az összes jegy az első, Pick Arénában tartandó meccsre. Így jártunk? Mondhatnánk, de azért van remény: nálunk még van pár, sőt, éppen gőzerővel pörög értük a játék a vadonatúj Facebook oldalunkon.

Egy szomorkás hír, a jegyükről lecsúszott Pick-drukkereknek:

…és egy jóval vidámabb, szintén Nektek:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: More Help
'Fel a tetejéhez' gomb