Smart Szeged

“Szeged fejlesztése mesterfokon – fenntartható és ellenállóképes városok” – címmel interaktív konzultációt hívott össze Nemesi Pál kormánybiztos

Decemberben „Településfejlesztés mesterfokon – fenntartható és ellenállóképes városok” címmel tartott interaktív konzultációt Nemesi Pál kormánybiztos. A Szegedért elhivatott vállalkozókat, tervezőket, a Szegedi Tudományegyetem rektorát Prof. Dr. Rovó Lászlót és Dr. Fendler Judit kancellár asszonyát, a szegedi főépítész asszonyt Sz. Fehér Évát, a Csongrád – Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét Dr. Kőkuti Attilát, a Csongrád -Csanád Megyei Urbanisztikai Egyesületet, a Csongrád – Csanád Megyei Mérnöki – és Építészeti Kamara szakembereit hívta meg Nemesi Pál kormánybiztos.

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében megtartott eseményt Nemesi Pál kormánybiztos nyitotta meg. Megköszönte a jelenlévőknek, hogy elfogatták a meghívást, és elárulta: régi küldetésének érzi, hogy Szeged városának legyen egy hosszútávú, komplex gazdaságfejlesztési terve. Elmondása alapján Szeged már régen kinőtte a körtöltésen belüli területeket, itt az idő, hogy 21. századi szinten szülessen meg a terv, amely többek között több decentrumot is kialakítana a körtöltésen kívüli területeken. Ez nagyban segítené Szeged dinamikus fejlődését úgy, hogy közben a szegedi polgárok komfortérzete is jelentősen nőne.

Meghívott vendégként jelen volt a Lima Design Kft. tulajdonosa Madosfalvi Zoltán. A tulajdonos nemzetközi példákon keresztül mutatta be, hogyan működik a legmagasabb szintű városfejlesztési munkamegosztás, milyen munkafolyamatokkal kell biztosítani a leghatékonyabb, legzöldebb megvalósításokat. Nemesi Pál kormánybiztos és Madosfalvi Zoltán tulajdonos kifejtették, hogy a legjobb ha egy külső, nemzetközi városfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező vállalat teszi le az alapokat, amelyek megvalósításához helyi szakembereket és vállalatokat vonnának be.

Az interaktív konzultációhoz online csatlakozott a francia Egis Group képviselete is, akik bemutatták az Architecture, Urban Planning and Landscaping prezentációjukat. Hamarosan beszámolunk a következő, januári megbeszélésről is, sőt ígéretet kaptunk arra, hogy a kezdeti vázlatokba is be tudunk majd kukucskálni.

A találkozóról készült videót itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb