Szegedi Arcok

Egy római törökfürdőben találták meg a szegedi kötődésű író, Homonnay Gergely holttestét

Szombat hajnalban holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát – írja a Corrierra della Serra – ra hivatkozva a Telex. A 46 éves, gyulai születésű, majd a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett író, influenszer és politikai aktivista holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg.

Halálát a szív és a keringés leállása okozta, a lap szerint a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. A rendőrség kábítószergyanús anyagokat talált.

SZEGEDEN JÁRT EGYETEMRE, A PUSZI ERZSI! CÍMŰ KÖNYVVEL FUTOTT BE

A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, és évek óta újságíróként dolgozott.

  • Többek között a Best és a Story munkatársa volt,
  • de írásai jelennek meg a Nők Lapja Psziché lapban,
  • a wmn.hu-n,
  • és a szeretlekmagyarorszag.hu-n is.
  • 15 évvel ezelőtt kezdett el blogolni. Két blogja, a gonzalo és a dagadtanoverem a blogírói szcéna kultfigurájává tette.
  • Sikeres könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt “macskaperspektívából” mutatják be a gazdi viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

HOMONNAY GERGELY A POLITIKÁBAN

A politikába a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be – idézi pályafutását a Wikipédia róla szóló cikkelye, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt a Demokratikus Koalíció aktivistájaként.

2021. szeptemberében nagy botrányt kavart a szintén szegedi kötődésű Novák Katalinra tett nácizó kijelentése, amely miatt jogerősen elítélték, egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték.

EGY RÓMAI TÖRÖKFÜRDŐBEN TALÁLTÁK MEG HOLTAN

A szegedi kötődésű, 53 éves író az utóbbi időben Rómában élt. Holttestét az olasz fővárosban található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg, a Telex szerint a halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb