GasztroSzegedi Arcok

Egy ligában Rácz Jenővel és Széll Tamással: szegedi étterem tarolt a Dining Guide TOP 100 listáján

Taroltak a vidéki éttermek, akik közül 45 került fel a Dining Guide TOP 100 – as listájára, írja a Vidéki Élet. A legjobbak között a szegedi Alkimista is ott van, az apró, 16 férőhelyes vacsoraéttermet a Dining Guide már többször is a TOP 7 legjobb progresszív magyar konyha közé sorolta, ez pedig az idén sem alakult másképp. Mint a szegedi étterem Facebook oldalán a napokban közzétette,

  • az Alkimista ismét a TOP 100 magyar étterem,
  • egyben a 20 legjobb vidéki étterem között szerepel a Dining Guide 2022-es étteremkalauzában,
  • megőrizték vezető pozíciójukat a dél-alföldi régióban,
  • és akárcsak az előző három évben, újra az ország 7 legjobb magyar progresszív konyhát vivő étteremének egyike lettek.

A STRAND ÉS A RÁCZ JENŐ FÉLE RUMOUR UTÁN RÖGTÖN EGY VIDÉKI ÉTTEREM TRÓNOL A LISTA ÉLÉN

Az idén a legjobbak között is legjobb Szulló Szabina és Széll Tamás Stand éttermét és az abszolút első Rumour by Rácz Jenőt követve, máris a második helyen egy vidéki éttermet találunk, mely nem más, mint a tatai Platán Gourmet Étterem, aminek névadója a festői Öreg-tó partján egy hatalmas platánfa.

GYŐRBEN A RÉVÉSZ, PÉCSETT A MORZSA, SZEGEDEN AZ ALKIMISTA KERÜLT FEL A 2022-ES LISTÁRA

Ha a TOP100-ban szereplő 45 vidéki éttermet elhelyeznénk Magyarország térképén, azt látnánk, hogy szinte nincsen olyan régió az országban, ahol ne lenne legalább egy olyan hely, mely szerepel ezen az előkelő listán. Több név talán kiváló boraikról csenghet ismerősen, mint például a somlóvásárhelyi Kreinbacher, az etyeki Rókusfalvy Fogadó vagy a villányi Sauska 48. A megyeszékhelyek közül Egerben a Macok Bisztró, Győrben a Révész, Miskolcon a Végállomás, Pécsett a Morzsa, Szegeden pedig az Alkimista került fel a rangos listára.

“ENNI ÉS ÉTELT ELFOGADNI BIZALMI KÉRDÉS”

“Megőriztük vezető pozíciónkat a dél-alföldi régióban, de aminek az országos figyelem mellett mégis a legjobban örülünk az a helyi alapanyagért és főzési metódusokért tett erőfeszítéseink jutalma: az ország 7 legjobb magyar progresszív konyhát vivő étteremének egyike az Alkimista, s nem is akármilyen társaságban!” – írta posztjában a szegedi fine dining műhely, akik 83 ponttal kerültek fel a lista 55. helyére, sőt, a legjobb 20 vidéki étterem közé is bekerültek.

Az alapító-séf Katkó Krisztina egy korábbi Szeged365 interjúban pedig arról beszélt, hogy enni és ételt elfogadni abszolút bizalmi kérdés:

A Dining Guide 2005 óta osztja ki az Év Étterme és a TOP 10 étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a hazai éttermek fejlődésével, a vendéglátás minőségi átalakulásával az Étteremkalauz összeállításának módszertana is folyamatosan fejlődött. Az eredmények megbízhatóságának zálogaként tekintenek a szervezők a függetlenségre és a szakmaiságra. Fontos kiemelni, hogy az anonim módon zajló tesztelések során a tesztelők étkezését minden esetben a Dining Guide fizeti, illetve az éttermeket díjmentesen listázzák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb