Kikapcs

Bortér, hol vagy már? Akkora krafttal zárt az Ocho Macho, hogy majdnem szétesett tőlük a Dóm tér

Véget ért a XXVI. Szegedi Borfesztivál és a 2022-es Szeged Napja Ünnepségsorozat, bennünk pedig mindössze egyetlen kérdés maradt meg:

Bortér, hol vagy már?

Hamarosan érkezünk egy komplex fesztiválértékeléssel, előtte viszont következzen pár sor a 10 napos őrület utolsó akkordjáról.

A BORFESZTEN A VASÁRNAP ESTE IS SZOMBAT ESTE VAN

A szegediek nem hazudtolták meg magukat, közel telt házzal ment a Szegedi Borfesztivál utolsó napja, ráerősítve az örök igazságra: a Széchenyi téren a vasárnap este is szombat este. A Dugonics téren este 8-tól a Fire Fantasy Tűzzsonglőr Show lépett fel, a tüzeskedés helyszíne a deszkákkal beborított szökőkút volt, az ütemet pedig a Kalangu Ütősegyüttes szolgáltatta. Ha nem láttál még szegedi lányt lángoló szoknyában tüzet dobálni, ezt a videót neked vettük fel. Ha már igen, akkor is, látnod kell, zseniális volt a produkció:

EL MUNDO FANTASTICO, ÉS TÉNYLEG!

Ha nem lett volna elég a fenti program, kiugrottunk egy kis vasárnap esti Ocho Macho – ra és ismét rájöttünk: a kőszegi srácokban annyi kraft van, mint a pénteki Vad Fruttikban és a szombati majdnem LGT – ben együtt véve, pedig az utóbbi kettő sem volt lagymatag produkció. A reggae, a ska, a punk és a latin keveredéséből született, általuk „huppogásnak” hívott muzsika még mindig ugrálásra készteti az embert, a színpadot majd’ szétvetette az együttesből áradó, hol laza, hol energikus életerő, viszont a nézőtéren azért már látszott, hogy egyrészt vasárnap este van, másrészt pedig az Ocho Macho (már) nem akkora közönségmágnes, mint a velük együtt említett másik két banda.

Ha már a Dóm téren fejeztük be az idei, fenomenálisan sikerült rendezvénysorozatot, adott a cikkünk címében feltett kérdés, amelyre illene végre válaszolnunk.

Íme:

2022. szeptember 14-18., Szeged, Dóm tér.

Ott találkozunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb