KikapcsVideo365

Borfeszt365: “Szegeden elképesztően jó csajok vannak és ez már önmagában inspiráló tényező” – a Belmondo búcsúztatta a Borfesztivált, interjú Czutor Zolival

A Szegedi Borfesztivál zárónapján, vasárnap délután a Belmondo zenekarral búcsúztathatták a kilátogatók a 10 napos őrületes borünnepet a Széchenyi tér platánfái alatt. Az együttes ízig-vérig szegedi frontemberével, Czutor Zolival, a kora esti koncert előtt beszélgettünk, zenéről, fellépésről, a jó borokról, és arról, miért is a Napfény városa messze földön a legjobb hely.

Borfeszt365 – szigorúan egy pohárkával, szigorúan a Szeged365-tel! Programok, arcok, élmények, élő tudósítások, videók, nyeremények és 10 nap féktelen pörgés a világ legszeretnivalóbb városában, Veletek, a Szeged365 virtuális családtagjaival!

“SZEGED A VILÁG LEGHANGULATOSABB VÁROSA”

“Nemcsak azért imádom Szegedet, mert itt születtem, itt töltöttem az életem java részét, hanem, mert szerintem a világ leghangulatosabb városa. Úgyhogy, nagyon vártuk, hogy jöjjünk, hogy itt játszhassunk” – árulta el Czutor Zoli, aki azt is felidézte, régen volt lehetőségük ekkora tömeg előtt, fesztiválhangulatban játszani Szegeden. Ugyan 2021-ben felléptek a SZIN-en, de a tavalyi évet még rendesen beárnyékolta a Covid, ott még nagyon sok korlátozó tényező volt érvényben. Mint mondta, szerencsére ezek hatása már egyre kevésbé látszódik, az utóbbi két- három hónapban már nem érezték fellépéseik során, de az élet csak szép fokozatosan áll vissza a régi kerékvágásba.

KONCERJEIKBEN NAGY SZEREPET JÁTSZIK A SPONTANEITÁS, A SRÁCOK KIFEJEZETTEN SZERETIK A VÁRATLAN HELYZETEKET

Azt is megtudtuk, hogy a zenekar vegyes repertoárral készült a fellépésre, a Borfesztivált egy Czutor – Belmondo – Nyers válogatással búcsúztatták, némi The Beatles feldolgozással fűszerezve, de ahogy az énekes elárulta, a műsort mindig a helyszínt felmérve az adott közönséghez igazítják, így nagyon fontos szerepet játszik koncertjükben a spontaneitás, hiszen, ahogy Czutor Zoli elmondta, kifejezetten szeretik a váratlan helyzeteket, ettől lesz különleges és egyedi minden fellépésük. Ez pedig azért működik mindig nagyon jól, mert a zenekar tagjai nem csupán zenésztársak, hanem barátok is, akik között nagyon szoros az összhang.

“SZEGEDEN ELKÉPESZTŐEN JÓ CSAJOK VANNAK”

A Napfény városában azonban nemcsak a zenélés öröme az igazán magával ragadó Czutor Zoli számára. A legjobb, hogy ízig-vérig szegediként itt régi ismerősökkel, barátokkal, családtagokkal is találkozhat. A Belmondo énekese azt is elárulta, nem egy nagy boros. Míg a harmincas éveiben inkább a száraz vöröseket kedvelte, most már szívesebben fogyaszt el egy könnyű fehérbort, de az ízléséhez közelebb áll a törköly és a különböző szőlőpálinkák, de nem ez az egyetlen vonzerő városunkban. “Szegeden elképesztően jó csajok vannak, szép nőből olyan a felhozatal, mint sehol máshol az országban és ez már önmagában egy inspiráló tényező, ezért akkor is megéri lejönni Szegedre és eljönni a Borfesztiválra, ha nem is játszunk” – árulta el Czutor Zoli.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb