Közélet

“Tudod milyen rohadt nehéz volt csendben maradni?” – Botka László MZP-ről adott interjút, akinek két hónap után először mondta ki a nevét

“Barátom, szomszédom, harcostársam” – mondta az ellenzéki előválasztás fináléjához közeledve Botka László Márki-Zay Péterről, a baloldali összefogás későbbi közös miniszterelnök-jelöltjéről, a kijelentés óta azonban sok víz lefolyt a Tiszán: Szeged polgármestere kereken két hónapja (pontosan ennyi ideje, április 3-án tartották meg az országgyűlési választásokat) nem ejtette ki a szomszéd város első emberének nevét. Most azonban megtette, Botka László a Partizánnak adott interjút, amely bár hétfőn este fog megjelenni, a pénteken kiadott beharangozó alapján elég egyértelmű, hogy a fent emlegetett harcostárs(?)ról fog szólni.

Már az ukrajnai háború kitörésének másnapján figyelmeztette Márki-Zay Pétert, hogy mire kellene figyelnie, amikor erről kommunikál – mondta Botka László a Partizánnak, aki a saját dolgozószobájában készített interjúban arról beszélt Gulyás Márton műsorvezetőnek, hogy február 25-én Budapestre menet látogatta meg MZP. “Figyelj, a következő egy hónapra minden kampánystratégiát szét kell tépni” – elevenítette fel saját szavait Botka, aki arra a kérdésre, hogy akkor miért tartotta magában a gondolatait, azt válaszolta:

“Segítettem volna azzal, ha a hivatalos ellenzéki kampányszöveggel szembe megyek?”

A teaser videó végére egy egészen epikus kérdést vágtak a Partizán készítői:

“Tudod milyen rohadt nehéz volt az elmúlt időszakban csendben maradni?”

– ismerte el Szeged első embere, hogy gyakorlatilag látta a szakadék felé száguldani az össz-ellenzéki vonatot, de nem adott hangot véleményének. A teljes interjút hétfő este 6-kor teszik majd közzé a Partizán YouTube csatornáján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb