Sport

Dagad a mellkasunk: a szegedi Vas Luca volt a leggyorsabb, ő nyerte meg a Balaton-átúszás női mezőnyét

Dagad a mellkasunk, hiszen szombaton a szegedi Vas Luca nyerte meg a Balaton-átúszást. A HAÁSZ SZUE versenyzője 1:06:19-es időeredménnyel a leggyorsabb volt a női mezőnyben – posztolta a remek hírt a Szegedi Úszó Egylet a közösségi oldalán.

A Lidl Balaton-átúszás egyébként Magyarország egyik ikonikus sporteseménye. A vállalkozó kedvűek Révfülöpről indulva, Balatonboglárra érkezve úszták át a magyar tengert. A Blikk szerint idén jóval többen jelentkeztek a sporteseményre mint amire a szervezők előzetesen számítottak. Több mint tizenkétezren ugrottak a vízbe, sőt újabb rekord is született.

A LEGGYORSABB NŐI ÚSZÓ LETT LUCA, A FÉRFIAKNÁL PEDIG BARABÁS IMRE

A leggyorsabb női úszó ma Vas Luca lett 1:06:19-es időeredménnyel. Luca is nagyon élvezte az úszást, azt mesélte, szuper volt szombat reggeli edzésnek az átúszás. A víz remek volt, és mint mondta, minden lehetőséget meg kell ragadni a nyíltvízi versenyzésben való tapasztalatszerzésre. Luca mellett Barabás Imre volt idén a leggyorsabb férfi úszó, 1 óra 2 perces idővel. Válogatott úszónk azt mesélte, nagyon élvezte az úszást, jó volt az idő, jó volt a víz is, és jót mentek az úszótársakkal, a pár évvel ezelőtti idején 8 percet javított, szóval elégedett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb