Kikapcs

Kiütéssel győzött a kánikula: a figyelmeztetés ellenére is sokan lubickoltak a Móra-parki szökőkútban pénteken

Hiába a figyelmeztetés, a kánikula kiütéssel győzedelmeskedett, a pénteki tikkasztó hőségben is sok gyerek lubickolt és szaladozott a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút vízében. Vonzó lehet ugyan a 110 fúvókás, impozáns fényjátékra képes szökőkútban megmártózni, felfrissülve az eszméletlen forró napokon, azonban nem jó ötlet, közegészségügyi veszélyei lehetnek.

AZ ÜZEMELTETÉSHEZ SZÜKSÉGES ALGAÖLŐ SZEREK IRRITÁCIÓT OKOZHATNAK

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója legutóbbi interjúnk során elmondta, senkinek sem ajánlja, hogy bármelyik szegedi szökőkútban pancsoljon. “Nem javasoljuk, hogy bárki is szökőkútban fürödjön” – szögezte le a szakember, aki szerint az üzemeltetéshez szükséges algaölő szerek, a PH érték beállításához használt kénsav és a különféle vegyszerek irritációt okozhatnak. A 110 fúvókás, impozáns fényjátékra képes Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkutat annak ellenére sem lehet fürdőzésre használni, hogy a korábbi látványterveken, pontosan a lubickoló gyerekek képével népszerűsítették.

MÉGIS SOKAN FÜRDŐZNEK A SZÖKŐKÚT VÍZÉBEN

Annak érdekében, hogy az emberek a legnagyobb hőség ellenére se pancsoljanak a szökőkútban, már májusban kikerült egy figyelmeztető tábla is. Azonban, ahogy kollégánk pénteki videóján is látszódik, győzött a kánikula, és a negyven fokos melegben igazi strand hangulat uralkodott a Móra-parkban.  

Magyar Andor kollégánk a pénteki hőségben kapta lencsevégre, hogyan hűsítik magukat a szökőkútban a szegediek. A videót ide kattintva tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb