Mindenmás

Napi pakk: az ’56-os hősökre emlékezünk ma Szegeden, 20 fok körüli, kellemes őszi időben

Az 1956-os forradalom 66. évfordulójára emlékezik ma Szeged. Az önkormányzat ma délelőtt a Rákóczi téri Nagy Imre emlékműnél tart koszorúzással egybekötött díszünnepséget, ami 10:45-kor az országzászló felvonásával kezdődik a Szegedi Városházánál. Meghoztuk a legfontosabb infókat vasárnap reggelre, itt a Szeged365 Napi Pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Gyöngyi, Gyöngyvér, Ignác, Koppány, Stefánia és Odett nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója.
  • 33 éve Magyarországon az 1956-os forradalom évfordulóján kikiáltották a köztársaságot.
  • Ezen a napon született Bálint Ágnes, írónő (Szeleburdi család, Vízipók, csodapók).

Kevesen tudják, de 66 éve a forradalmi események gyakorlatilag Szegedről indultak el, az alábbi cikkünkben a szegedi Jancsák Csaba történésszel idéztük fel a legfontosabb történéseket:

PÁRÁS, KÖDÖS IDŐVEL INDUL A REGGEL MA SZEGEDEN, DE DÉLUTÁNRA KISÜT A NAP IS FELETTÜNK

Vasárnap a párás, ködös reggelt követően hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap Szegeden, esetenként egy-egy jelentéktelen zápor előfordulhat az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban 3 és 12 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, délutánra pedig általában 17 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

ÍGY EMLÉKEZIK SZEGED AZ ’56-OS HŐSÖKRE

Az 1956-os forradalom 66. évfordulójára emlékezik Szeged október 23-án.

A vasárnapi események délelőtt 10:45-kor kezdődnek, amikor a Szegedi Városházánál felvonják az országzászlót, majd 11-től Nagy Imre szobránál, a Rákóczi téren, koszorúzással egybekötött díszünnepséget tartanak. Itt Kovács Tamás alpolgármester mond majd beszédet.

Az ünnepségen részt vesznek majd a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kórusa. 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából rendezett Széchenyi téri országzászló ünnepi felvonása miatt vasárnap délelőtt 10 órától negyed 12-ig zárva lesz a forgalom előtt.

SZEGED365 KISOKOS, HA VALAMIT ELFELEJTETTÉL VOLNA

Október 23-án, vasárnap, az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján a legtöbb üzlet zárva lesz Szegeden, Kisokosunkban összeszedtük nektek, hogy mire számíthattok vasárnap, ha az utolsó pillanatban lenne szükséges beszerezni még valamit az ebédhez.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: lippenstift pruim
'Fel a tetejéhez' gomb