Kikapcs

CityRocks, akik miatt “Hungarikum a hungarockum”: “büszkék vagyunk, ha hozzá tudunk járulni, hogy a magyar rockzene eljusson oda, ahová eddig elképzelhetetlen volt”

Lassan öt éve annak, hogy 2018. április 21-én elstartolt Szegedről a több száz ember fesztelen örömzenélésére lehetőséget biztosító CityRocks, Magyarország legnagyobb rockzenekara, ahol a résztvevők először megtapasztalhatták, mekkora ereje van annak, amikor több száz hangszeres és énekes zenész összegyűlik egy közös koncertre. Így nem kétséges, ahogy a CityRocks cikkében fogalmazott, hogy hatalmas rajongótáborukat látva, széles magyar zenei palettájukat megismerve világszerte a zenekar Hungarikummá tette a hungarockumot.

A MŰSOR NAGY RÉSZÉT MAGYAR DALOK TESZIK KI

Már a 2018-as indulásnál nyilvánvaló volt, hogy a SzegedRocks műsorának felét magyar dalok fogják erősíteni. Magyar produkcióként, többségében magyar résztvevőkkel kötelességünknek érezzük, hogy ápoljuk a honi könnyűzenei kultúrát. Mindenképpen erősíteni szerettük volna a hazai élőzenés utánpótlást. A hetvenes-nyolcvanas években a magyar könnyűzene kiváló exportterméke volt Magyarországnak. Legendákat lehetett hallani a zenészkollégáktól az NDK-ban, Lengyelországban, a Szovjetúnióban elért sikerekről, turnékról. Rengeteg kiváló magyar rocksláger van, ami szinte kiáltott – és reményeink szerint kiáltani is fog – azért, hogy több száz zenész játssza újra és újra – mondta Gajda Ferenc, a CityRocks vezetője.

“NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK, HA A ZENÉNKKEL HOZZÁ TUDUNK JÁRULNI AHHOZ, HOGY A MAGYAR ROCKZENE ELJUSSON OLYAN HELYEKRE, AHOVÁ EDDIG ELKÉPZELHETETLEN VOLT”

A világban több hasonló „nagyzenekar” tart hasonló zenei flashmobokat, de, mint írták, ők főleg csak ismert angolszász dalokat játszanak. A többiek, az olaszok, az oroszok, hollandok, kínaiak általában csak világslágereket tűznek műsorra.

“Hozzá kell tenni, hogy a világslágerek nélkül mi sem értünk volna el olyan számokat a közösségi médiában, mint ahol most tartunk. Sokszor mi sem hisszük el, hogy 150 milliót meghaladó megtekintésünk volt az utóbbi csaknem öt évben. Az külön öröm, hogy a világ szinte összes földrészéről vannak követőink, visszajelzéseink, sőt a számok azt is mutatják, hogy az általunk előadott magyar dalok is szépen mennek a világhálón. Nagyon büszkék vagyunk, ha ezzel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a magyar rockzene is eljusson olyan helyekre, ahová ez eddig elképzelhetetlen volt. A legnagyobb videómegosztó platform idén ezüst alkotói díjjal jutalmazott minket. Az már tényleg csak hab a tortán, ha olyan hírességek osztják meg saját platformjaikon a klipjeinket, mint Billy Idol, a Green Day vagy Mike Shinoda a Linkin Parkból” – nyilatkozta Gajda Ferenc.

Forrás: cityrocks.eu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb