Szegedi ArcokVideo365

Édes élet, ohne zucker: fejest ugrottunk Mesi mentes süteményeibe a Makkosházi körúton

Valentin-nap előtt nyitott újra a januárban év eleji szünetet tartó Mesi Cukrászdája, amely rögtön nagy dobással kezdett: 100 turbékoló szegedit hívott meg kávézni a Szeged365-ön keresztül február 14-én. A Makkosházi körúti süti-szentély alaposan megújult, a termékek mellett a belső design is alapos frissítést kapott, így aztán adta magát, hogy kamerával együtt ugorjunk el letesztelni a mentes választékukat.

  • Sütiztünk,
  • kérdeztünk,
  • és közben levideóztunk mindent, sőt, mindent is.

Cikkünkben a belső design-t nem kezdjük el körbeírni, olyasmi ez, amit látni kell, például Andor kolléga alábbi videójában:

ÉDES ÉLET, CUKOR NÉLKÜL

Belegondolni is nehéz, mennyi felesleges cukrot eszünk meg egy nap alatt, a hagyományos édességek mellett az előrecsomagolt fehérkenyérben, a péksüteményekben, az üdítőkben, a gyorsfagyasztott ételekben, sőt még az egészségesnek hitt müzlik és gyümölcsjoghurtokban is rengeteg a felesleges cukortartalom. A bibi ott van, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré és az emberi szervezet egyszerűen nincs felkészülve ekkora mennyiségű cukor befogadására. Amit pedig nem tud felhasználni, megerjed a szervezetben és ennek számos káros következménye lehet, elhízástól a vitaminhiányon át a szívinfarktus veszélyig.

A fentiek miatt fontos lenne, hogy csakis annyi cukrot fogyasszunk, amennyire szüksége van szervezetünknek, akkor is, ha nem vagyunk diétán, vagy nem folytatunk speciális étrendet.

Az egyik megoldás a mértékletesség, a másik pedig az, ha a cukrot természetes édesítőszerekkel váltják ki sütéskor, ilyenek a stevia, az eritrit, vagy a kókuszvirágcukor. Pont ezeket használják Mesi Cukrászdájában, ahol ott jártunkkor 15 féle mentes finomság kacsintgatott ránk a pultból.

A CUKRÁSZDA, AHOL 5 ÉV BÖRTÖN JÁR ÉRTE, HA ÁTEMELED A CUKROS SÜTIT A MENTES FELETT

“10-ből 9 vásárlónk azt mondja, hogy ekkora mentes-süti választékkal még nem találkozott, mi pedig próbálunk rászolgálni erre” – reflektált a “de sok süti van a pultban” felvetésünkre Füredi László üzletvezető, aki elmondta, heti 10-15 féle mentes terméket kínálnak, ezek közül mind glutén -, tej -, tojás – és laktózmentes, a sütés során pedig

  • steviát,
  • eritriolt,
  • és kókuszvirágcukrot használnak, amely annyira lassan szívódik fel, hogy nem befolyásolja az inzulin-szintet.

Természetesen a Túrórudi-desszerttől a sós-karamellás csodákon át a Bueno-ízű szeletig mindent megtartottak a mindössze 750 Ft-tól induló “klasszik” Mesis-kínálatból, azonban mint Laci magyarázta, gondosan ügyelnek rá, hogy semmiféle keresztszennyeződés ne történhessen. A sütemények olyan üzemben készülnek, ahol csakis mentes termékeket sütnek. Az utóbbi kategóriát külön hűtőpultból kínálják, sőt, annyira ügyelnek a dologra, hogy

a kollégáiknak szigorúan tilos olyat csinálni, hogy a cukros sütit átemelik a mentes felett.

Mint Laci kifejtette, ez főbenjáró bűn (lenne) náluk, de még sosem történt meg. A cukrászdában alap a teljes tápanyag-táblázat is, ha komoly diétát vagy speciális étrendet tartasz, bármikor átnézheted, mely termék mit tartalmaz.

INGYEN PARKOLÁS, INGYEN MOSOLY

A beltér teljesen új, a kínálat alaposan fel lett turbózva, a helyszín viszont a régi:

a mentes (és hagyományos, kevésbé mentes) finomságokat a Makkosházi körút 7-9. alatt, Mesi Cukrászdájában tudjátok felfalni, hétfőtől csütörtökig 10-től 19-ig, péntektől vasárnapig 9-től 19-ig tartanak nyitva, a parkolás és a pultból ránk ragyogó óriási mosoly pedig továbbra is díjmentes.

  • Szeged, Makkosházi körút 7-9.
  • Díjmentes parkolás az üzlet előtt, a Makkosházi körút 11. alatt!
  • Info vonal: 06308770642

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb