Szegedi ArcokVideo365

Szeged a szerelem városa: újranyit Mesi Cukrászdája, 100 (!) Szeged365 olvasót hívnak meg kávézni Valentin napra!

Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás, amely ez alkalommal 100%-ban érvényes a Makkosházi körút 11. alatti Mesi Cukrászdájára. A közismert Mars Teres Lány virágoskertje mellett 2021. év elején megnyitott kézműves szentély ajtajai zárva maradtak, ezt követően pedig – annak dacára, hogy az üzemeltetők kategorikusan kijelentették, hogy csak ideiglenes szünetről van szó – villámgyorsan teleszaladtak a közösségi média csoportok a végleges zárás hírével. A sztori vége egy igazi szegedi happy end, egy újjászületett, Valentin-napra megnyitó cukrászdával, plusz egy óriási Valentin-napi húzással:

  • 50 szegedi párocskát,
  • azaz 100 főt hívnak meg kávézni,
  • mennyei, frissen pörkölt, gőzölgő Eurocaf Superior Bar kávéra!

Kezdjük a legfontosabbal: a játékot ITT találod, a Szeged365 Facebook oldalán, siess, már pörög is!

MOST AKKOR ZÁRVA VAGY NYITVA?

A válasz egyszerű: is-is. Kicsit bővebben, januárra egy rövid, 1-2 hónapos szünetet terveztek be, amelynek fő oka az volt, hogy szerették volna egy kicsit újraálmodni a belső teret plusz a termékkínálaton is turbóztak egyet.

“Két év után rengeteg visszajelzést kaptunk a szegediektől, amelyeket szerettünk volna beépíteni a cukrászdánkba. Nyilván, festeni, dekorálni, felújítani nem lehet úgy, hogy közben a vendégeink sütiznek, ezért aztán úgy döntöttünk, egyben ejtjük meg az összes megejteni valót, amelyre előzetesen 1-2 hónapot számoltunk, végül aztán szupergyorsan végeztünk és Valentin-napon már nyitva is leszünk”

– magyarázta széles mosollyal Deák Emese, aki a birodalma másik felében éppen a teljes gőzzel menetelő Valentin-napi workshop útját egyengeti.

Bár az ideiglenes zárás idején folyamatosan kommunikálták a betérő vendégekkel, hogy mi a helyzet, a Szegeden Láttam és Szegeden Hallottam csoportokban több alkalommal is elterjedt, hogy végleg behajtja kapuit Mesi Cukrászdája, sőt, mint interjúalanyunk elmondta, több média megkeresést is kapott a témában.

A lényeg azonban egy: február 10-én újra nyitva lesznek, szóval, Valentin napra már tárt karokkal és a tavaly megszokott kézműves pitékkel és mentes kínálattal várják a szegedieket.

JÓL ESETT NEKIK, HOGY AGGÓDTAK A SZEGEDIEK

Mint Mesi elmondta, jól eső érzés volt, amikor nyakig festékesen, a felújítás kellős közepén csörgött a telefon, a vonal végén aggodalommal teli vendégekkel.

“Ilyenkor érzi az ember, hogy a néha nem túl rózsás helyzetben is van értelme küzdeni, csinálni”

– mondta, majd hozzátette, a 2023-as évben még erőteljesebb szimbiózisban fog működni a két helyük, a cukrászda terasza – köszönhetően a szomszédos kertészetnek – úgy fog kinézni tavaszra, mint valamiféle édenkerti idill.

MINDEN MARAD, AMIT SZERETNEK A SZEGEDIEK, DE TOVÁBB FEJLESZTIK A MENTES KÍNÁLATOT

Tavaly egy elég alapos ráncfelvarráson esett át a gasztronómiai kínálatuk, így aztán a megújulás inkább a design-t érintette. A sütemények 90%-ban maradtak, a 10% változó közkívánatra a mentes finomságokról szól: még több paleo és cukormentes sütemény lesz náluk február 10-től.

Mesi szerint a cél, hogy a szegediek őket tartsák a város első számú mentes cukrászdájának, ezért pedig mindent megtesznek.

JÁTÉK INDUL, DE MÉG MENNYIRE HOGY INDUL!

Rengeteg játék pörgött már a Szeged365 3 éves történetében, de ez most mindent visz: az újranyitás örömére 100 szegedit, avagy 50 párt hívnak meg kávézni Mesiék, a részleteket a Facebook oldalunkon találod!

ÍRD BE A NAPTÁRBA: 2023. FEBRUÁR 10.

Kíváncsi vagy, milyen lett Mesi régi-új cukrászdája? Az újranyitás dátuma 2023. február 10., péntek, az ajtót délelőtt 10-kor nyitják ki.

Ott találkozunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb