Szegedi ArcokVideo365

A nevetés gyógyít! Lego ajándékokkal lepte meg a Mosolykommandó Alapítvány a Szegedi Gyermekklinika kis beteg hőseit

A szegedi Mosolykommandó Alapítvány újra akcióba lendült. A karitatív tevékenységéről ismert szervezet ezúttal a Szegedi Gyermekklinika kis betegeinek csalt mosolyt az arcára, akiket pénteken egy nagy csomag Legoval felpakolva Pataki Gergely, az Alapítvány alapítója látogatott meg. Az útra mi is elkísértük őt, ahol azt is megtudtuk, hogy a hamarosan esedékes adó 1% nélkülözhetetlen elem a programjaik megvalósításához.

Mielőtt belevágnánk, mutatjuk, hol tudsz segíteni, hogy a Mosolykommandó Bohócdoktorai segíthessenek:

(Raiffeisen Bank): 12067008-01528812-00100000

Bővebb infót az adó 1% felajánlásról IDE kattintva találsz.

2015-ÖS INDULÁSUK ÓTA MÁR TÖBB EZER BETEG GYERMEK ARCÁRA CSALTAK MOSOLYT

Nagy volt a sürgés-forgás péntek délelőtt a Mosolykommandó Alapítvány főhadiszállásán a Gutenberg utcában, ami egyúttal a Csillag Autós és Motoros Iskola központi helye is. Itt találkoztunk Dr. Pataki Gergellyel, aki már a Szegedi Gyermekklinika kis hőseinek összekészített Lego csomagokkal fogadott bennünket. Mint elmondta, a Mosolykommandó Alapítvány missziója 2015 –ben indult, azóta Bohócdoktoraikkal a kórházakat látogatva már több ezer beteg gyermeknek csaltak mosolyt az arcára, de emellett ajándékaikkal számtalanszor örömet szereztek már az idősotthonok lakói számára is, de amikor csak tehetik, a hátrányos helyzetű családok mindennapjait is tartós élelmiszercsomagokkal segítik.   

„NEMCSAK A SZLOGENÜNK, HOGY A NEVETÉS GYÓGYÍT, VALÓBAN HISZÜNK BENNE”

„Amennyire lehet, már hozzá vagyunk szokva, hogy beteg gyermekekhez járunk. Egy idő után már akarva-akaratlanul rutinná válik. Célunk, amiért bemegyünk a kórházakba, a kórtermek falai közé, hogy vidámságot csempésszünk a kis betegek mindennapjaiba. Azt mondanám, ez eddig mindig 100%-osan sikerült. Ez pedig fantasztikus érzés számunkra is, feltölt bennünket energiával, ugyanakkor jó sok inspirációt is ad a folytatáshoz” – árulta el Gergely. Hozzátette, az, hogy mennyire sokat jelentenek ezek a boldog percek a beteg gyermekeknek, az orvosok visszajelzéseiből is kitűnik, akik elmondták, a Bohócdoktorok látogatását követően sokkal könnyebben végzik el a vizsgálatokat, akár egy vérvételt, vagy bármilyen más kezelést. „Nem véletlenül mondják, hogy a nevetés gyógyít. Ez nemcsak a szlogenünk, mi hiszünk is ebben. Valóban azt vallom, hogy a nevetés önmagában már, ha mást nem, a mentális egészséget nagyban tudja gyógyítani” – mondta el Gergely.

A LEGJOBB, AMIKOR ARRÓL KAPUNK HÍRT, HOGY CSAK KETTEN-HÁRMAN SZORULNAK KÓRHÁZI KEZELÉSRE”

Jelenleg utunk a Gyermekklinika sebészeti osztályára vezetett, ahol, mint Gergelytől megtudtuk, az osztályos főnővér már várta őt. Ilyenkor először a Bohócdoktorok egy kis előadással, bűvésztrükkökkel, lufihajtogatással kedveskednek a kórtermek kis lakóinak, a műsor végén pedig átadják a gyerekeknek hozott ajándékokat. Ezúttal egy nagy csomag Legóval érkeztünk. „Annak szoktunk a legjobban örülni, például, amikor az onkológiára megyünk látogatni, amikor azt a hírt kapjuk, hogy ketten-hárman vannak csak bent az osztályon. Ennél jobb hírt el sem tudok képzelni, hiszen ez azt jelenti, kevesebb gyermeknek van szüksége kórházi kezelésre” – árulta el az alapító. Hozzátette, vannak különböző kezelésekre visszajáró kis betegek is, akik már név szerint ismerik a Bohócdoktorokat és mindig izgatottan várják érkezésüket.

„AZ ADÓ 1%-A NÉLKÜLÖZHETETLEN MŰKÖDÉSÜNKHÖZ”

Gergely abba is beavatott bennünket, az adó 1%-ának felajánlása nagyon fontos szerepet tölt be alapítványuk működésében. „Az adó 1% a mi életünk szempontjából nélkülözhetetlen elem a programjaink megvalósításához. Nagyon büszke vagyok arra, hogy 2022-ben rekord magasságú adó 1%-os eredményt értünk el. Ez azt jelenti, hogy több mint 3500 adózó ajánlotta fel a részünkre adója 1%-át. Ez számokban kifejezve akkora mértékű, hogy ezzel már a tavalyi évben ki tudtuk bővíteni a kórházak számát Péccsel és Miskolccal, illetve el tudtuk kezdeni Bohócdoktor képzésünket is. Többek között erre az évre az lenne a célunk, hogy a jelenlegi Bohócdoktor létszámunkat legalább a duplájára emeljük, hogy minél több kórházba juthassunk el” – árulta el Dr. Pataki Gergely.

Ha Te is szeretnéd adód 1%-ával a Mosolykommandó Alapítvány munkáját támogatni, hogy minél több beteg gyermek arcára csalhassanak mosolyt, a következőképpen teheted meg:

Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

6722 Szeged, Gutenberg u. 29.

Adószám: 18657573-1-06

Bankszámlaszám: (Raiffeisen Bank): 12067008-01528812-00100000

Adószámuk: 18657573-1-06

Az alapítvány elnöke: Pataki-Fődi Brigitta

E-mail: [email protected]

[email protected]

www.bohocdoktor.hu

 Az 1% felajánlásával kapcsolatban minden hasznos tudnivalót ITT találsz!

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb