Gasztro

Fald fel Olaszországot Szeged belvárosában!

Az olasz konyha jóval több annál, mint amennyit a legtöbben tudnak róla. A friss, egészséges és ízekben gazdag fogásokat nem lehet nem szeretni, és a szegedi Trattoria Il Divóban Te is hamar a rabjává válsz majd az igazi mediterrán ételeknek.

A SOKSZÍNŰ OLASZ KONYHA SZEGEDI KÉPVISELŐJE

Neked is a pizza, a paradicsomos tésztaételek és a tiramisu jut eszedbe, ha az olasz konyhára gondolsz? Akkor itt az ideje, hogy félretedd ezeket a sztereotípiákat, mert a fölösleges leegyszerűsítéssel rengeteg ízélménytől zárod el magad! Az itáliai tartományok nemcsak elhelyezkedésükben és történelmükben különböznek, hanem ételeik is merőben eltérnek egymástól.

Mindegyik földrajzi egységnek megvan a saját jellegzetes étele, itala, de ugyanazon receptek elkészítésében is nagy különbségeket fedezhetünk fel az északi és a déli régiók között. Míg északon előszeretettel használják a vajat a legjobb fogások elkészítése során, délen kizárólag az olívaolajra esküsznek. A szegedi Trattoria Il Divo tulajdonosa régi szerelmese a változatos és ízekben gazdag olasz gasztronómiának, ezért célul tűzte ki, hogy megmutassa azt a kulináris sokszínűséget, ami a félszigetről származik.

ELJÖN AZ OLASZ KONYHA SZERELMESEINEK AZ IDEJE

Az olasz konyha szegedi zászlóshajója, a Trattoria Il Divo igazi mediterrán ízélményt garantál a belvárosban. Az utánozhatatlan fogások titka pedig az, hogy külön energiát fektetnek abba, hogy a legjobb és legfrissebb alapanyagok kerüljenek az ételekbe: minden héten kétszer friss hússzállítmány érkezik a konyhára, a legfrissebb tengeri herkentyűket pedig a budaörsi halpiacról szerzik be.

Ha ezek után kedved támadt, hogy tapasztalati úton (értsd: baromi finom falatok elfogyasztásával) kicsit elmélyítsd a tudásod az olasz séfek munkásságában, akkor irány az Il DIvo, ahol te is belevetheted magad a friss olasz alapanyagokból készült mennyei előételek, sajttálak, sonkák, szalámik, levesek, tészták pizzák, halak, húsok és desszertek kavalkádjába!

Hogy ne maradj le a kedvezményekről, kövesd be a Trattoria Il Divo Facebook oldalát!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb