Mindenmás

Szentesi hősünk, Laci bácsi 80 évesen eltekert Párizsig: most olimpiai érem került a nyakába!

Laci bácsi, a szentesi biciklis hős, elképesztő bravúrt hajtott végre: 80 évesen elbiciklizett a párizsi olimpiára, ahol a bronzérmes Muhari Eszter igazi olimpiai érmet akasztott a nyakába.

Laci bácsi, a szentesi testnevelőtanár, aki 80 éves korában elbiciklizett az idei párizsi olimpiára, igazi hőstettet hajtott végre. A Szeged 365 Family olvasóinak kívánsága teljesült, hiszen sokan írtak már korábban, hogy Laci bácsi érdemelne egy érmet. Itt írtunk elsőként Laci bácsiról:

Nos, az olimpiai bronzérmes Muhari Eszter éppen egy bronzérmet akasztott a nyakába. „Nagyon meglepődött, hogy ilyen „fiatalon” kerékpárral érkeztem” – mondta Laci bácsi az érzelmes pillanatról. Ezzel Szentes és Pécel is büszkélkedhet egy olimpiai éremmel.

Laci bácsi már korábban is bizonyította kitartását és szeretetét a sport iránt, hiszen több olimpiára is elbiciklizett – Barcelonától Rio de Janeiróig. Az idei évben a párizsi olimpia volt a célja, ahol nem csak a sport iránti elkötelezettségét, de a közösség erejét is megmutatta. Az út során több szegedi és szentesi lakos is kísérte virtuálisan, bátorítva őt a közösségi médiában, ami hatalmas lelki támogatást jelentett számára. Itt írtunk arról, amikor már nem sok hiányzott a célig:

Érdekességképp, Laci bácsi nem az első, aki különleges módon érkezett az olimpiára. Az 1928-as amszterdami olimpián egy brit sportoló, aki szintén kerékpárral érkezett a helyszínre, hasonló hőstettet hajtott végre. Az ilyen történetek mindannyiunkat inspirálnak és emlékeztetnek arra, hogy a sport és az emberi kitartás határtalan lehetőségeket rejtenek. Laci bácsi ezt a képet pótolta közösségi oldalára, amikor megkapta az érmet:

Amikor pedig gratuláltunk Cseuz Lászlónak, képzeljétek el, több, mint 37 ezren lájkoltátok a posztunkat, és elképesztően sokan írtatok ti is gratulációt Laci bácsinak! Itt a héten toronymagasan legnépszerűbb posztunkról a kép:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb