Közélet

Már osztogatják az értesítő szórólapot: holnaptól a kapubejárók és garázsbeállók is fizetősek lesznek a zónákon belül Szegeden

“Ezt tették a kocsimra magánterületen. Holnaptól érdekes világ lesz a parkolás terén” – írta egy tag szerdán a SZEGEDEN láttam, találtam nevű csoportba egy fotót is mellékelve, melyen egy értesítés látható az SZKT részéről arról, hogy csütörtöktől a parkolási zónákon belüli útcsatlakozások is fizetősek lesznek, vagyis a kapubejárók és garázsbeállók is.

Mint korábban megírtuk, augusztus 1-től változik a parkolási rend Szegeden. A Szepark közleményében azt írja, hogy elsejétől az útcsatlakozások is fizetősek lesznek a zónákon belül, vagyis a kapubejárók és garázsbejárók is. Sőt, változás az is, hogy a legkülső zóna szomszédságában, azzal párhuzamosan fekvő utcák lakói is válthatnak most már kedvezményes lakossági bérletet.

5 PERC TÜRELMI IDŐ VAN

A fent is említett okokból osztogatnak most szórólapokat, melyen leírják, hogy jogszabályváltozás történt, így a kapubeállók és garázsbejárók is díjkötelesek lesznek, ám az 5 percet meg nem haladó megállást továbbra is ingyenes.

Fotó: Deák Imre, SZEGEDEN láttam, találtam

MEGJEGYEZNÉNK: A JOGSZABÁLY AZ ALAPTÖRVÉNNYEL ELLENTÉTES

A témában több Szeged365 olvasói is felkeresett bennünket, és kifaggattuk Dr. Ragány Zoltán, ügyvédet is. Ő azt mondta szerkesztőségünknek, hogy az önkormányzat rendeletmódosítása a KRESZ-szel nem, de az Alaptörvénnyel ellentétes. Az önkormányzat által útcsatlakozásnak minősített területekre nem alkothat ilyen szabályt, mert nem adott neki erre a törvény felhatalmazást. Mint Dr. Ragány Zoltán elmondta, ilyenkor általános jelleggel a Kormányhivatal jogosult indítvánnyal élni a Kúria előtt, míg egyedi ügyben kizárólag az ügyben eljáró bíró fordulhat a Kúriához, abban az esetben ha az egyedi büntetés miatt valaki közigazgatási pert kezdeményez. Információink szerint a Kormányhivatal előtt van már az ügy, később jövünk még részletekkel!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb