Sport

Új magyar csúccsal lett negyedik Betlehem Dávid a Párizsi Olimpián!

Betlehem Dávid fantasztikus teljesítménnyel új magyar csúcsot úszott a 1500 méteres gyorsúszás döntőjében a Párizsi Olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. Izgalmas küzdelemben előzte meg török riválisát, és hozta el ezt a kiváló eredményt Magyarországnak!

A magyar úszósport újabb nagyszerű eredménnyel gazdagodott a Párizsi Olimpián, amikor Betlehem Dávid a férfi 1500 méteres gyorsúszásban a negyedik helyen végzett.

A verseny elején Dávid remek tempóban úszott, és az első hosszak után szorosan követte a mezőnyt. Hétszáz méternél még a negyedik helyen haladt, ám nyolcszáz méternél visszacsúszott az ötödik helyre. A hajrá azonban igazi izgalmakat tartogatott: a magyar úszó felváltva úszott a negyedik és ötödik helyen, végül török riválisát megelőzve a negyedik helyen ért célba.

Dávid úgy nyilatkozott a verseny után közvetlen, hogy egy kicsit csalódott, hiszen nem sokkal maradt le a bronzéremről. Ennek ellenére azt kell mondjuk Dávid nemcsak az előkelő helyezésének örülhetett, hanem annak is, hogy új magyar csúcsot állított fel, ami különösen nagy büszkeség a hazai sportélet számára. Ez az eredmény nemcsak neki, hanem az egész magyar úszósportnak hatalmas elismerés.

Érdekesség, hogy a 1500 méteres gyorsúszás egyik leghosszabb olimpiai úszószám, melyet először 1908-ban, Londonban rendeztek meg. Azóta számos legendás úszó szerzett itt érmet, és most Betlehem Dávid is beírta magát a történelembe ezzel a lenyűgöző teljesítménnyel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb