Szegedi Arcok

Egy testvérpár árulta a kábítószert Szeged és Hódmezővásárhely között – a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója szerint előbb-utóbb minden drogkereskedő a rendőrök látókörébe kerül

Egy testvérpár Szeged és Hódmezővásárhely között árulta a kábítószert és az új pszichoaktív anyagot, de a rendőrség sem tétlenkedett. Előbb egy információ jött a tevékenységükről, aztán a rendőrök mentek értük – számolt be az esetről a Zsaru Magazin, aminek Olasz Tamás főhadnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója nyilatkozott.

„Egy testvérpárról keletkezett információ” – pontosan így mondta a lapnak Olasz Tamás főhadnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója. Mint kiderült, az információ szerint ez a testvérpár drogot árult Szeged és Hódmezővásárhely között, és ennek alapján kezdték a nyomozók feldolgozni a történetet.

MÁJUSBAN CSAPTAK LE A TESTVÉRPÁRRA

Kiderült, hogy részben kábítószerről, részben új pszichoaktív anyagról van szó. “Sz. Juditot (35) és Sz. Istvánt (32) a közterületi támogató alosztály bevonásával Szentesen fogtuk el május 2-án” – elevenítette fel a történteket Olasz Tamás, majd hozzátette: “sőt, nemcsak őket, hanem egy harmadik embert is, L. Istvánt (49), ám végül csak a testvérpárt tartóztatták le. Egyikük ruházatából több mint 9 gramm kábítószergyanús növényi törmelék került elő, a gépjárműkutatás során további 20 grammnyi droggyanús anyag. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy utóbbi új pszichoaktív anyagnak minősül, és a csekély mennyiség felső határának több mint háromszorosa” – mesélte.

ELŐBB-UTÓBB MINDEN KERESKEDŐ A RENDŐRÖK LÁTÓKÖRÉBE KERÜL

Arra is fény derült, hogy az ügyben felbukkantak aztán fogyasztók is. Bár az elfogáskor viszonylag nem olyan sok kábítószer és új pszichoaktív anyag került elő, ahogy Olasz Tamás azt mondja, a folyamatot kell vizsgálni, és ha a testvérpár hosszú időn keresztül árulta ezeket, akkor – mivel a mennyiségek összeadódnak – a nagy mennyiségig is el lehet jutni, márpedig annak a büntetési tétele is komolyabb. A főhadnagy szerint az eredmény a felderítő osztály csapatmunkájának köszönhető, de ettől függetlenül rendszeresen bukkannak fel új pszichoaktív anyagok, mert azok hatóanyag-tartalmát állandóan változtatják a készítőik. Azonban ahogy fogalmaz, előbb-utóbb minden kábítószer-kereskedő a rendőrök látókörébe kerül: „Keletkezik róluk egy-egy információ.” Ezt követően pedig jön, aminek jönnie kell – teszi hozzá a magazin.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb