Kikapcs

Exkluzív programajánló: a Móra Ferenc Múzeum előtti téren hatalmas kulturális buli van! (élő)

A nyár utolsó vasárnapján is pezseg az élet a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban! Az Európai Népek Fesztiválja ma ismét kitárja kapuit, ahol a lengyel Szemud Városi Fúvószenekar, a bolgár Rodina Néptánc Együttes és a spanyol Barbuquejo Néptánc Együttes varázsolja el a közönséget. Ha lemaradtál, még most is becsatlakozhatsz Kiss Balázs Imre kollégánk élő bejelentkezésébe, és részese lehetsz a felejthetetlen élménynek!

Szeged nyár végi kulturális programjai között előkelő helyet foglal el az Európai Népek Fesztiválja, amely június végétől augusztus végéig hét vasárnapon át varázsolta el az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban. Az eseménysorozat zárónapjához érkezett, de a hangulat és az élmények garantáltan felejthetetlenek maradnak. Legutoljára június végén írtunk a fesztiválról, amikor még csak a nyári programok kezdetére készültek a szervezők.

Az augusztus 25-i zárónap különleges csemegéket tartogat a szegedieknek és az ide látogatóknak egyaránt. A lengyel Szemud Városi Fúvószenekar indulatos dallamokkal nyitja meg az estét, majd a bolgár Rodina Néptánc Együttes hagyományos táncaival repít minket vissza a balkáni vidékekre. Végül, de nem utolsósorban, a spanyol Barbuquejo Néptánc Együttes mutatja be, hogy mitől lüktet az élet az ibériai félszigeten. A fesztivál nemcsak a zenéről és a táncról szól, hanem a különböző kultúrák találkozásáról, megértéséről és ünnepléséről is.

Tudtad, hogy a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban már évszázadok óta rendeznek hasonló eseményeket? A tér nem csupán egy egyszerű park, hanem a város kulturális életének egyik központja, ahol a szegediek és az idelátogatók egyaránt élvezhetik a különböző nemzetek szokásait és művészeti értékeit. A Múzeum előtt tartott rendezvények mindig is hozzájárultak a város pezsgő kulturális életéhez, legyen szó bármilyen évszakról. Élőben Kiss Balázs Imre kollégánk jelentkezett a helyszínről, és mintha kicsit be iOS állt volna táncolni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb