Kikapcs

Elismert művész-házaspár közös kiállítása érkezik hamarosan a szegedi Kiss Kunszt Galériába, mely bepillantást enged privát és szakmai együttállásukba

Nagy Gábor és Nádas Alexandra kiállításának ad otthont a Kiss Kunszt Galéria. A művész-házaspár közös kiállítással, bepillantást enged privát és szakmai együttállásukba. A megnyitó szeptember 27-én 17 órakor lesz a Kiss Kunszt Galériában, ahol a tárlatot Tompa Andrea írónő nyitja majd meg, tudatta az intézmény szerkesztőségünkkel.

BETEKINTÉST ENGEDNEK PRIVÁT ÉS SZAKMAI EGYÜTTÁLLÁSUKBA

A művészettörténetből számtalan híres művész-házaspárt ismerünk, akik nem csak magánéletüket, hanem szakmai munkájukat is egymás közelében, egymás hatása alatt bontakoztatták ki. Diego Rivera és Frida Kahlo, Sophie Taeuber-Arp és Jean Arp, Marina Abramovic és Ulay, Czóbel Béla és Modok Mária, Ámos Imre és Anna Margit pályafutása mindegyikőnk számára ismert. Egy ilyen szoros kollaborációban közösek a sikerek és a nehézségek, bizonyos témák, motívumok mindegyikőjüknél fel-fel bukkannak. A Kiss Kunszt Galériában egy művész-házaspár, Nádas Alexandra és Nagy Gábor mutatkozik be közös kiállítással, bepillantást engedve privát és szakmai együttállásukba.

MINDKETTEN NAGY MÚLTRA TEKINTHETNEK VISSZA

Nádas Alexandra (1974) Barcsay-díjas-és Príma-díjas grafikus, festőművész, aki 1996 óta több mint 70 önálló kiállításon, valamint 600 csoportos hazai és külföldi kiállításon vett részt. Művészeti vásárok, művésztelepek rendszeres tagja, több tucat munkája található hazai közgyűjteményekben. Fő témája a történelmen átívelő női identitás megragadása, sajátos kézjegye a művészettörténeti parafrázisok intellektuális beépítése munkáiba. Nagy Gábor (1949) Munkácsy-díjas festőművész, a kortárs magyar művészet doyenje. Munkái megtalálhatóak többek között a Ludwig-gyűjteményben, a Magyar Nemzeti Galériában és a bécsi MUMOK-ban. Elsősorban az ószövetségből ismert szakrális motívumok és a kulturális közös nevező vizuális megragadása inspirálja. Festményeken kívül készít plasztikákat és művészbútorokat is. Nádas Alexandra és Nagy Gábor 2010 óta közösen vezeti a NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhelyt Budapesten.

KÖZÖS ÉLETÜK, ÉLMÉNYEIK KÉPSZÖVETBE TERELT MEGFORMÁLÁSA

„Egy találkozás a véletlenek tétova bizonytalanságából is létrejöhet, de lehet átgondoltan tervezett. Az együttállás biztonságot, közös vállalást jelent számunkra, de a sok azonosság mellett a csapongó tekintet és a nézőpontok különbözősége miatt a valóság más-más rétegeit felfedezve, adnak feladatot a képi kifejezés elmélyült megvalósítására. Közös kiállításunk (együtt állásunk), közös életünk, élményeink képszövetbe terelt megformálása” – mondta el a tárlatról Nádas Alexandra és Nagy Gábor.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb