Kikapcs

Hétvégi filmdömping a Kárpátia Filmszínházban: két díjnyertes dráma a vásznon!

Ha hétvégi mozit tervezel, a Kárpátia Filmszínház a legjobb választás! Két igazi gyöngyszem érkezik a vászonra: a világsikert aratott Még egy kört mindenkinek és a megindító A bálna című dráma. Mindkét film kiemelkedő nemzetközi díjakat nyert, és most Szegeden is láthatod őket! Tarts velünk ezen a különleges hétvégén, és éld át a mozi varázsát a Kárpátiában!

Hétvégére nincs programod, de szeretnél egy igazán különleges moziélményt? Akkor van egy tippünk! A szegedi Kárpátia Filmszínház két lenyűgöző drámával készül a hétvégére, amelyeket kár lenne kihagyni. A Még egy kört mindenkinek és A bálna című filmek nem csak világszerte arattak sikert, hanem itthon is megdobogtatják majd a szíved. És hogy miért pont a Kárpátia? Mert itt a mozi nem csak egy program, hanem élmény!

A Még egy kört mindenkinek (Druk, 2020) egy dán dráma, mely a barátságról, az élet középső szakaszának válságáról és az alkohol hatásairól szól. Négy középkorú tanár úgy dönt, kipróbálják, milyen lenne, ha állandóan egy bizonyos alkoholszintet tartanának fenn, amelyet állítólag az emberi test eredendően hiányol. A kísérlet váratlan következményekkel jár. Thomas Vinterberg rendezése nemcsak a cannes-i filmfesztiválon aratott sikert, hanem a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjat is elnyerte 2021-ben!

A bálna (The Whale, 2022) egy megindító amerikai dráma, amely Darren Aronofsky rendezésében készült, és Brendan Fraser életének egyik legmeghatározóbb szerepe. A film egy magányos, elhízott férfi történetét meséli el, aki próbál újra kapcsolatot teremteni elhidegült lányával. Fraser alakítását hatalmas elismerések kísérték, és többek között a legjobb színésznek járó Oscar-díjat is megkapta 2023-ban. A film mély érzelmi húrokat pendít meg, és garantáltan megérinti a nézőket.

A Kárpátia Filmszínház nem csak a filmek szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményeket. A helyszín különleges atmoszférája és kényelme miatt ideális választás egy igazi moziélményhez. A korszerű technika, a tágas termek és a barátságos személyzet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a filmnézés valóban emlékezetes legyen. Ráadásul a Kárpátia elkötelezett amellett, hogy exkluzív filmvetítéseket szervezzen, így mindig a legjobbak közül válogathatunk!

Ez a hétvége nem csak a filmeké, hanem a nagy érzelmeké is – ne hagyd ki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb