SportVideo365

A Sakura SE-ben a legkisebbek is nagy harcosokká válnak: magyar bajnok házaspár hívja a tatamira a judózás iránt érdeklődő gyerekeket Tiszaszigeten

A judo több mint egy sport. Fegyelemre, kitartásra és alázatra nevel, ami nemcsak a sportban hasznos, hanem végigkíséri az embert az egész életében. Egy mozgásforma, melyben kiteljesedhetnek már a legkisebbek is, nem utolsó sorban pedig egy remek közösség tagjaivá válhatnak. A legjobb pedig, hogy a család kicsi kincseinek Szegedtől alig több, mint 10 kilométerre, Tiszaszigeten is lehetőségük nyílik belekóstolni a judozás fortélyaiba, hiszen ott tartja edzéseit a Sakura Sportegyesület, akik már négy éves kortól várják a küzdősportok iránt érdeklődő gyerekeket. A tiszaszigeti sportcsarnokba látogatva mi is bepillantottunk a Sakura SE egyik edzésébe, ahol az alapító-oktató házaspárral, Neu Lászlóval és Neu Katinkával beszélgettünk.

Laci és Katinka két éve költözött ki Tiszaszigetre. Mindketten komoly múlttal rendelkeznek a judozás terén, s elhatározták, szeretnék megmutatni a tiszaszigeti és szegedi gyermekeknek is e sport szépségeit, így megalapították a Sakura Sportegyesületet. Nem is lehetnének jobb kezekbe a kis tanítványok, hiszen Katinka ötszörös felnőtt magyar bajnok; ifjúsági, junior és U23 Európa Bajnokság 3. helyezéssel büszkélkedhet, míg Laci Ifjúsági és junior magyar bajnok judós.

EGY KIHÍVÁSOKKAL TELI, ÖRÖMTELI ÚT

“Családom által a judo sportágba születtem. Tíz éven keresztül voltam a felnőtt válogatott tagja. Szeretném a verseny tapasztalataimat és a sport iránti szeretetemet megosztani a fiatal tehetségekkel és elkísérni őket ezen a kihívásokkal és örömökkel teli úton” – árulta el Katinka. Laci versenyzői pályája után 12 évig volt a Szegedi Judo SE utánpótlás edzője. “Ez idő alatt számtalan korosztályos magyar bajnok és utánpótlás válogatott került ki a sportegyesületünkből. Testnevelő tanári és edzői végzettséggel rendelkezem. Célom, hogy minden gyerekkel megszerettessem a mozgást és a judot, mint olimpiai sportot” – tette hozzá Laci.

OVIS ÉS KISISKOLÁS GYEREKEKET IS VÁRNAK

Mint megtudtuk, Katinka tartja az ovisok foglalkozását, ahol játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek a kicsik a judo alapjaival már négy éves kortól. A 7-12 év közötti kisiskolások számára pedig együtt tartja az edzéseket a házaspár. Laci azt is elárulta, ez az a korosztály, melyben igazán érdemes a judózásba belevágni, hiszen akik már kisiskolás korban elkezdik, azokból könnyen lehet később válogatott versenyző is.

Pillants be videónkkal a Sakura SE edzésébe, melyben Laci és Katinka mesél nekünk, s azt is láthatjuk, milyen ügyesek a judós gyerekek:

Ha szeretnéd, hogy a család kicsi kincse is részese legyen egy remek csapatnak, miközben megtanulhat mindent a judozásról, keresd Lacit és Katinkát bátran, vagy látogass el egy edzésükre!

Sakura SE

Tiszasziget Sportcsarnok

6756 Tiszasziget, Május 1 u. 21.

Telefonszám: (30) 557 2924

Email: [email protected]

Operatőr: Rescsik Márk és Szabó Dániel

Vágó: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb