Mindenmás

Kiderültek az ügy részletei: ma bíróság elé állt az a férfi, aki félholtra vert egy fiatal lányt Szeged belvárosában azért, mert az nem állt szóba vele

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki tavaly augusztusban, Szeged belvárosában megtámadott és félholtra vert egy fiatal lányt, pusztán azért, mert az nem állt vele szóba – írtuk meg még augusztusban, most pedig kiderült: ma elkezdődött a tárgyalása is Szegeden. A jelenleg 27 esztendős férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

Kiderültek az ügy részletei is, mely szerint a korábban más bűncselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfi tavaly augusztus 5-én, hajnal fél 6 körül Szeged belvárosában figyelt fel a hazafelé sétáló lányra, aki mobiltelefonján beszélt. A vádirat szerint a férfi odalépett hozzá és megszólította, majd miután a sértett nem válaszolt, utánaindult, és több száz méteren át követte.

MAGATEHETETLENÜL ZUHANT A FÖLDRE

A fiatal, vékony testalkatú nő elutasító magatartása miatt a – korábban küzdősportot űző – vádlott félmeztelenre vetkőzött, és ismét elindult a sértett után. Mivel a fiatal lány a későbbiekben sem reagált a közeledésére, hátulról, váratlanul, olyan nagy erővel tarkón ütötte, hogy a sértett eszméletét vesztette, és magatehetetlenül hanyatt a járdára zuhant.

10-15 NAGY EREJŰ ÜTÉST MÉRT A LÁNY FEJÉRE

Az MTI azt írja, hogy ezután a férfi a nő fölé hajolt és további 10-15 nagy erejű ütést mért a fejére, majd a sértett vállát megragadva, többször a járdához vágta; a sértett koponyájának hátsó része többször a kemény felületnek csapódott. Ezt követően a vádlott az erősen vérző, magatehetetlen sértettet először a karjába, majd a vállára vette. Útközben a sértett fejét egy templom téglakerítésének falán is végighúzta. Közben a történtekre felfigyeltek járókelők, akiket meglátva, a vádlott a sértettet a templom beugró imafülkéjébe dobta, majd elmenekült.

SZEMTANÚK HÍVTAK MENTŐT

A sértetthez a szemtanúk hívtak mentőt, életét csak a gyors orvosi segítségnyújtás mentette meg. A lány koponyaűri sérüléseket szenvedett; az, hogy nála maradandó károsodás bekövetkezett-e, még nem derült ki. Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, 15 év fegyházbüntetés kiszabását kérte, azzal, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott közölte, nem ért egyet a vádiratban foglaltakkal, de megtagadta a vallomástételt, így az ügyben tárgyaláson dönt majd a törvényszék 2025-ben.

A vádlott ügyvédje, Dávidházi Richárd vitatta, hogy védence hátulról támadt volna a sértettre és a földön is bántalmazta volna őt, így bűncselekménye életveszélyt okozó testi sértésnek minősül. Az ügyvéd közölte, védence 10 millió forint sérelemdíj azonnali megfizetését vállalja. A sértett polgári jogi igényt jelentett be, és sérelemdíj megfizetését is kérte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb