Mindenmás

Napi pakk: még egy utolsót rúg a nyár, és jön az igazi ősz Szegedre, ma startol a Kutatók Éjszakája

Izgalmas, programokban bővelkedő napunk lesz Szegeden, hiszen többek között startol a Kutatók Éjszakája, ráadásul ma még élvezhetjük a nyárias időjárást is városunkban, mielőtt berontana az igazi ősz. Kortyolj egyet a kávédból, mutatjuk, mi vár rád ma a Napfény városában, itt a Napi pakk!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Adalbert, Albert, Vince, Adolf, Károly, Krisztián, Florentina, és Mirabella nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma ünnepeljük a vasút születésnapját annak emlékére, hogy 199 éve megnyílt az első vasúti pálya Angliában, Stockton és Darlington között.
  • 140 éve ünnepélyes keretek között megnyílt a budapesti operaház.
  • 103 éve Vácon megszületett Jancsó Miklós, Kossuth-díjas filmrendező. 
  • 45. születésnapját ünnepli Görög Zita fotómodell, műsorvezető, színésznő.
  • 61 éve az első Beatles dal felcsendült az Amerikai Egyesült Államokban. (She Loves You)

MÉG EGY UTOLSÓT RÚG A NYÁR ÉS MEGÉRKEZIK AZ IGAZI ŐSZ

Pénteken sok napsütésre, és meleg időre van kilátás Szegeden. Ez lesz az utolsó melegebb napunk, mert már közeledik egy hidegfront, ami véget vet az indián nyárnak a városunkban. Élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országban. A csúcshőmérséklet 31 fok körül alakulhat a Napfény Városában.

FINOM EBÉD A NAPFÉNY MŰTEREMBŐL, AMI OTT VÁR RÁD, AHOL CSAK SZERETNÉD

A mai nap is rohanósnak ígérkezik?? Nem baj! A Napfény Műterem Déli Ajánlatát akár elvitelre is kérheted, így akkor is élvezheted a finom, házias ételeket, ha nincs időd leülni az étterembe. Kapd fel a kedvencedet, és vidd magaddal bárhová! A finom ebéd mostantól ott vár rád, ahol csak szeretnéd! Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, majd ebédidőbe ugorj be a Napfény Műterembe, hogy magaddal vidd az ebéded. Jó étvágyat kívánunk!

IZGALMAS ESTÉNK LESZ MA, JÖN A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Idén is izgalmas és változatos programokkal várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján, amelyet 2024. szeptember 27-én és 28-án rendeznek meg. Az esemény célja, hogy közelebb hozza a tudomány világát a nagyközönséghez, és megmutassa a kutatói életpálya szépségeit, tudatta szerkesztőségünkkel a Szegedi Tudományegyetem. A programokról az alábbi cikkeinkben írtunk:

ÚJ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK A KISS KUNSZT GALÉRIÁBAN

Nagy Gábor és Nádas Alexandra kiállításának ad otthont a Kiss Kunszt Galéria. A művész-házaspár közös kiállítással, bepillantást enged privát és szakmai együttállásukba. A megnyitó szeptember 27-én 17 órakor lesz a Kiss Kunszt Galériában, ahol a tárlatot Tompa Andrea írónő nyitja majd meg, tudatta az intézmény szerkesztőségünkkel.

FOLYTATÓDIK A SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivál rendeznek hétfőtől Szegeden – tájékoztattak a szervezők. Mint megtudtuk, a koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajdasági, bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát.

STARTOL A TÁPAI BÚCSÚ

Pénteken startol a 10-ből 9 szegedi gyerekkorának állandóan visszatérő élményhelyszíne, az évszázados múltra visszatekintő Tápai Búcsú. Idén is olyan elmaradhatatlan programelemek várnak, mint

  • a tradicionális, látványos menettánc, amely szombat délután 14:50-kor indul a Heller Ödön Művelődési Háztól,
  • a sütisütő verseny,
  • és az esti koncert, ahol idén Bródy János szórakoztatja a kilátogatókat.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb