Mindenmás

Ne dőljünk be! Adathalász csalók élnek vissza az SZKT nevével

“Adathalász csalók hirdetnek ismét kedvezményes utazási lehetőséget az SZKT nevében” – hívta fel a figyelmet az újabb átverés terjedésére a Szegedi Közlekedési Kft, akiknek augusztusban már egyszer meggyűlt a bajuk az adathalász csalókkal. Mint kiderült, a csalók felhasználják az SZKT arculati elemeit és fényképeit, és kedvezményes áron kínálnak bérletet.

BANKKÁRTYA ADATOKAT AKARNAK MEGSZEREZNI

A közlekedési társaság kiemelte, hogy a csalóknak kizárólag az a célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes- és bankkártyaadatait. “Ezek az oldalak kizárólag adathalászat céljából készülnek, és nincs közük Társaságunkhoz” – hangsúlyozták. Arra kérnek mindenkit, hogy jelentsék az adathalász csalásra utaló oldalakat a Facebook felé.

A csalók egyébként rendszerint több területen próbálkoznak, leginkább a bankok, de olykor még a rendőrség nevével is visszaélve akár SMS-t is küldhetnek. Figyeljünk oda nagyon, ne adjuk meg a személyes adatainkat sehol!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb