Közélet

Orbitális balhéval indult Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója, a biztonságiak letepertek egy tagot (videóval)

Sajtóeseményt hívott össze Orbán Viktor Strasbourgban kedden délutánra. A magyar kormányfő tervezett két órás beszéde azzal indult, hogy szót ejtett a soros elnökségről, majd Gyekiczki Márton az asztalához rohant, és kiabálni kezdett. Végül leteperték a DK ifjúsági szervezetének tagját, és kivezették.

A sajtótájékoztatót azzal kezdte a miniszterelnök, azért döntöttek úgy, hogy kiállnak a média elé egy nappal azelőtt, hogy bemutatnák a magyar soros elnökség programját, mert a holnapi EP-vitán várható „csihi-puhi”  feltételezhetően eltereli majd a figyelmet a lényegi dolgokról. Ezután felidézte, hogy nem először tölti be a soros elnöki posztot, és a következő dátumot is beírta már a naptárba, mert „fő az optimizmus.

GYEKICZKI MÁRTON ORBÁN ASZTALÁHOZ ROHANT

A miniszterelnök épp belekezdett volna mondandója lényegi részébe, amikor Gyekiczki Márton, a DK ifjúsági szervezetének tagja az asztalához rohant, és magyar nyelven szólva azt kiabálta felé, hogy:

“mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr? Eladta Putyinnak, eladta Hszi Csinpingnek! Orbán Balázs mennyiért adta el a hazát?”

Miután Gyekiczkit kivezették, Orbán úgy reagált, a magyar politikában, ha valaki gazembernek nevezi a másikat, az annyit jelent, hogy nem ért egyet vele. Gyekiczki volt egyébként az, aki Kötcsén hangosan kritizálta a piknikre érkező Orbán Viktort, sőt játékpénzt is szórt elé.

@szeged365

Orbitális balhéval indult Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

EURÓPA MEGHALHAT, MERT KISZORUL A PIACRÓL

A soros elnökség programjára visszatérve előbb Mario Draghit idézte, miszerint migrációs és háborús fenyegetések közepette Európa folyamatosan veszít a versenyképességéből. Majd Emanuel Macrontól is idézett egy sort: „Európa meghalhat, mert kiszorul a piacairól”.

“Mario Draghihoz és Emanuel Macronhoz képest én egy mérsékelt miniszterelnök vagyok, de magam is úgy látom, hogy az európai versenyképesség hanyatlása a legsúlyosabb kihívás, amivel szembe kell néznünk” – jelentette ki Orbán, majd úgy fogalmazott, ezeken a bajokon csak úgy lehetünk úrrá, hogyha változtatunk – ennek akar katalizátora lenni a magyar soros elnökség.

LASSABB AZ EU GAZDASÁGI NÖVEKEDÉSE

A miniszterelnök azzal folytatta, hogy az EU gazdasági növekedése most már két évtizede tartósan lassabb, mint az Egyesült Államoké vagy Kínáé. Azt látja, hogy van néhány európai kormány, ami a népességfogyást migárcióval akarja orvosolni, de még így sem jön ki a matek, a migráció sem képes pótolni a meg nem születő gyermekeket – írja a 24.hu. A miniszterelnök sajtótájékoztatóját itt lehet élőben követni:

Videó forrás: Deák Dániel FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb