Közélet

Elhunyt az SZTE Mezőgazdasági Karának nyugalmazott tanszékvezető oktatója, aki annyira szerette a munkáját, hogy még évekig, a nyugdíj mellett is dolgozott

Elhunyt Mónus Ottóné Dr. Goda Ágnes főiskolai docens, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának nyugalmazott tanszékvezető oktatója. Mint megtudtuk, a főiskolai docens életének 81. évében hunyt el.

Az egyetem azt írja, hogy Mónusné Ági jó kedélyű, kiegyensúlyozott, segítőkész kolléga volt. “A rábízott feladatot mindig lelkiismeretesen elvégezte, szívesen vállalta a hallgatókkal való konzultációt, legyen szó Tudományos Diákköri munkáról vagy diploma dolgozatról. A tanítás volt a mindene, szerette és segítette a hallgatókat. Többször volt évfolyamfelelős, illetve csoportvezető tanár.”

PEDAGÓGIÁBÓL DOKTORÁLT

Hódmezővásárhelyen, az SZTE Mezőgazdasági Kar jogelődjében a Számviteli-Üzemgazdasági Tanszéken kezdett tanársegédként dolgozni, ezután adjunktusi, majd docensi kinevezést kapott, később pedagógiából doktorált. Nyugdíjba vonulásáig tanszékvezető volt a Vállalatgazdaságtani Tanszéken. “Vezetőként is megmaradt ugyanolyan kedves, szeretetre méltó embernek, szívén viselte a Tanszék sorsát. Vezetése alatt hatalmasat fejlődött az oktatás ezen a területen, az Ökonómia szakirányra jelentkező hallgatók létszáma megsokszorozódott” – írták, majd hozzátették, hogy új tantárgyakat vezetett be, óraadókat hívott, hogy minél népszerűbbé, színesebbé tegye a diákok számára az általa képviselt területet. Aktívan részt vett az akkor még újdonságnak számító kreditrendszer kidolgozásában is. Annyira szerette a munkáját, hogy évekig még a nyugdíj mellett is dolgozott. 2004-ben nehéz szívvel búcsúzott az Intézménytől és a Kollégáktól, amikor úgy döntött, hogy abbahagyja a tanítást.

Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb