Sport

Az utolsó pillanatig harcolt a Szedeák, de a Falco elvitte a győzelmet!

Óriási küzdelmet hozott a SZTE-Szedeák és a Falco szombati mérkőzése, ahol a szegedi csapat egészen az utolsó pillanatokig tartotta magát a bajnokesélyes szombathelyiekkel szemben. Heath és Herndon remek formát mutattak, míg Polányi két triplája az utolsó másodpercekben hozott izgalmat, de a második félidőben domináló Falco végül megnyerte a találkozót 87–82-re.

A SZTE-Szedeák szombat esti mérkőzésén ismét bizonyította, hogy megvan bennük a küzdőszellem. Az újszegedi sportcsarnokban a Falco KC Szombathely vendégeskedett, és már az első félidőben láthattuk, hogy a szegediek készen állnak felvenni a harcot. Heath két dudaszós triplája, valamint Herndon látványos blokkja és kosarai sok örömöt hoztak a hazai szurkolóknak. A nagyszünetre 44–44-es döntetlennel mehettek a csapatok, ami remek előjele volt annak, hogy izgalmas folytatás következik.

A harmadik negyed elején azonban a Falco szigorított a védekezésén, és egy 8–0-ás futással átvette a vezetést. Bár Langley és Zsíros próbálták visszahozni a Szedeákot a meccsbe, a szombathelyi gárda tovább növelte előnyét, és végül 15 pontos különbség alakult ki a negyed végére. A hazaiak mindent megtettek, hogy felzárkózzanak, de a Falco lendülete kitartott.

Az utolsó negyed is hozott még izgalmakat, hiszen Polányi két triplájával felzárkózott a Szedeák, mindössze öt pontra voltak a végétől 12 másodperccel. Bár a végeredmény 87–82 lett a Falco javára, a szegedi kosarasok becsületesen küzdöttek végig, és megnehezítették a szombathelyiek dolgát.

Érdekesség, hogy a Falco soraiban pályára lépett a korábbi SZTE-Szedeák játékos, Bognár Kristóf is, aki a nyári átigazolási időszakban igazolt Szombathelyre, és 15 ponttal zárt a mérkőzésen. A két csapat legutóbbi összecsapása is emlékezetes volt, de ezúttal a hazai pálya ellenére a Falco tudott diadalmaskodni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb