Kikapcs

120 éve született Bálint Sándor, kedden „a legszögedibb szögedire” emlékeznek városunkban

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Gál Ferenc Egyetem “Bálint Sándor” Vallási Kultúrakutató Csoportja együttműködésben a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportjával, valamint Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával 2024. október 15-én két eseménnyel adózik a 120 éve született Bálint Sándor néprajzkutató emlékének.

DÉLELŐTT ELŐADÁSOKAT HALLGATHATNAK MEG AZ ÉRDEKLŐDŐK

A szervezők tájékoztatása szerint délelőtt 10 órakor konferenciát rendeznek a Gál Ferenc Egyetemen (Dóm tér 6.), melynek címe: Bálint Sándor szellemi örökében 120 éve született Bálint Sándor – A sokszínű vallási kultúra. A konferencián olyan előadókat hallgathatnak meg az érdeklődők, mint Janka Ferenc, a GFE rektorhelyettese, Serfőző Levente tszv. docens, oktatási helynök, Barna Gábor kutatóprofesszor, kutatócsoport vezető, valamint Szőke Balázs, Miklós Réka, Frauhammer Krisztina, Kiss Norbert, Glässerné Nagyillés Anikó.

DÉLUTÁN EMLÉKTÁBLÁT AVATNAK

Ezt követően, délután 15 órakor a Tömörkény utca 2.b szám alatti ház falán avatnak emléktáblát tisztelői, ott, ahol a „legszögedibb szögedi” 1942-től haláláig, 1980-ig élt. Emlékező beszédet mond Prof. Dr. Dux László,  a Gál Ferenc Egyetem rektora. Az emléktáblát Kondé Lajos, püspöki helynök áldja meg, majd a szervezők nevében koszorút helyez el itt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja és a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A rendezvényen közreműködik a Bartók Béla Női Kar.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb