Kikapcs

Meghosszabbítják a Munkácsy-kiállítást a Móra Ferenc Múzeumban, ahol kedden köszöntötték a tárlat 30 ezredik látogatóját

A komoly érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a szegedi Munkácsy-kiállítást. A Móra Ferenc Múzeum tárlatát egészen 2025. február 2-ig láthatja majd a nagyközönség. A tárlat sikerességét mutatja, hogy kedden már a 30 ezredik látogatót köszöntötte az intézmény.

KEDDEN KÖSZÖNTÖTTÉK A TÁRLAT 30 EZREDIK LÁTOGATÓJÁT

A hosszabbítást október 15-én, kedden jelentették be, amikor a kiállítás 30 ezredik látogatóját köszöntötték. Mint az intézmény beszámolt róla, a szerencsés látogató, illetve látogatók Kovács Györgyné Marika és férje lettek, akik Hajdúszoboszlóról érkeztek a Móra-múzeumba. Most először jártak Szegeden, ezen a kiránduláson 50. házassági évfordulójukat ünnepelték. A köszöntés kapcsán egy Munkácsy-ajándékcsomagot vehettek át, melyben „munkácsy-s” ajándéktárgyak kaptak helyet: jegyzettömb, bögre, kulcstartó, mágnes, kiállítási katalógus és egy kisméretű vászonfestmény is lapult az ajándéktáskában.

RENDHAGYÓ ALKOTÁSSAL IS BŐVÜLT A TÁRLAT

Mint korábban megírtuk, szeptember végén új festménnyel bővült a szegedi Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítása. Az „Eső után, őszi hangulat” című alkotás Munkácsy Mihály és Paál László közös műve: Paál kérésére Munkácsy festett két alakot a különleges képre.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Móra Ferenc Múzeum

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb