Gasztro365: befutott az omlós, pikáns új-zélandi hátszín steak az Alabárdosból
Befutott az omlós, pikáns új-zélandi hátszín steak, füstölt-fokhagymás zellerpürével az Alabárdosból. A színes, ízletes csodát MolnárBé (Rádió 1) segített elkészíteni.
ÚJ-ZÉLANDI HÁTSZÍN STEAK, FÜSTÖLT-FOKHAGYMÁS ZELLERPÜRÉVEL
Hozzávalók:
- új-zélandi hátszín
- füstölt fokhagyma
- zeller
- tejszín
- tótbab
- zöldborsó
- szeder
- liofilizált málna
- vaj
Az Alabárdos évtizedek óta legendás névnek számít a szegedi gasztro-életben. A vendéglátóegység a belváros szívében elterülve nem is olyan rég vadonatúj arculattal és étlappal indította újra azt a bizonyos Alabárdos életérzést. Az új köntösbe öltözött, fine dining vonalat képviselő étterem és borozó úgy tűnik, bejön a szegedieknek. Azt azért persze bevallhatjuk: a jó dolgokra mindig fogékonyak vagyunk. Az apró, különleges, élményszámba menő fogások mellett óriási hangsúlyt képez náluk a magyaros-hagyományos ételek elkészítése is. Sobják Mátyás, az egység konyhafőnöke már számos budapesti étteremben dolgozott és hosszú éveken át képezte magát. Az immár 12 éve szakácsként tevékenykedő mester azonban most a szegediek legnagyobb örömére jelenleg a város egyik ikonikus helyén készíti el a legvagányabb gasztro-csodákat.
A séf a Gasztro365 kedvéért ezúttal MolnárBé-t hívta segítségül, aki örömmel főzött és utána örömmel kóstolt is.