Gasztro365, streetfood edition: így készül az igazi török kebap, a Duna Dönerben jártunk
Gyros vagy kebap? Görögök vagy törökök? Utána jártunk a legendának, a Gasztro365 csapata ezúttal a Duna Döner konyhájába vackolta be magát, ahol egy igazi török szakács, Akbayran Metin avatta be a Szeged365.hu olvasóit (és nézőit) az autentikus kebap rejtelmeibe.
ÍGY KÉSZÜL AZ AUTENTIKUS TÖRÖK KEBAP
Kíváncsi vagy, mitől kebap a kebap? Máris mutatjuk, pitában és tálban, egymás után, Akbayran Metin barátunkkal, a Duna Döner szakácsával és Szilágyi Ádám kollégánkkal, akit még ember nem látott a konyhában (tehát, ez most egy igazi debütálás lesz):
KÉT TESTVÉR, EGY NAGY ÖTLET SZEGEDEN
A Duna Dönert 12 éve nyitotta egy török testvérpár Szeged szívében, az Oskola utcában. A cél egy volt: valódi török ízeket, valamint igazi török életérzést csempészni a szegediek mindennapjaiba. A srácok nem viccelnek: saját gyárukból hozzák készen a húsokat, kizárólag török fűszerekkel, valamint alapanyagokkal dolgoznak, a pitát 300 fokon 10 perc alatt sütik meg frissen, az Oskola utcában.
MEGÉHEZTÉL EGY IGAZI TÖRÖK KEBAPRA?
Ha végignézted a Gasztro365 kulináris videoblogunk e heti adását, szinte biztos… Itt találod a srácokat:
Szeged, Oskola utca 23.
Nyitva: hétfőtől szombatig 10-től éjfélig, vasárnap 10-től 10-ig
Online: https://www.facebook.com/dunadonerszeged/