Blog

Mi legyen előbb: a gulyás vagy a szex? – Életerő válás után 3.

Ott tartottam egy válás utáni szituáció ismertetésében, hogy lesz még IGAZI. 

Persze, hogy lesz, csak előbb valószínűleg végig éled a nem IGAZI többség áradatát. Ettől is megváltozol majd. Minél tovább tartott a házasságod, annál valószínűbb, hogy nagyon  naivan állsz majd a mai férfitársadalomhoz. 

Csak úgy adod magadból a gondoskodó nőt az első berepülőpilótának, aki pedig még semmivel sem érdemelte ki ezt a nagy törődést. Persze viszonzásul várod azokat a tetteket, amelyeket anno megszoktál a férjed jobbik énjétől. Szóval egy semmire építesz nagy dolgokat. Ezzel nem lehet megfogni a pasikat. Így vagy elbízzák magukat és egy feleségszindrómás alkalmi menet leszel a szemükben vagy menekülőre fogják. Elsősorban a  magabiztos személyiséged, másodsorban pedig a jó szex lesz a vonzerőd. A gulyásleves csak ezután következik, ám ha ez is bevetésre került az első kettő mellett, már Istennő képében tündökölsz a férfi szemében. HA-HA-HA

Kiérdemelni persze ki kell a buja találkákat. Nem leszel valami nagyvad, ha háton fekve ismerkedsz. Gondolom, tartod magad annyira, hogy a közös programok adta ismerkedési lehetőséget kihasználva meggyőződsz arról, hogy valóban odaadd-e magad a férfinak. Nem erkölcscsősz kívánok lenni, de a kapcsolatra nagy hatással vannak ezek a régimódi szempontok. Szóval magabiztosan csábítasz, míg a lelked is kívánja az együttlétet. Remélhetőleg kitapasztaltad már, hogy neked mi a jó és úgy irányítod az eseményeket. Ha te élvezed a vízszintes randikat, neki isteni lesz. A magabiztosságra még visszatérek egy másik írásban. 

Az IGAZIRA a sok ocsú közül könnyű lesz ráérezni. Csak rád koncentrál, talán még túl is tolja, de mindent megtesz, hogy együtt lehessetek és valóban készséges, segítőkész és gondoskodó lesz veled. Büszkén vállal fel a barátai és a családja előtt. Figyel rád, keresi a kedved és minden áron be akarja bizonyítani, hogy mellette biztonságban vagy. Aki itt most egy belebújós lábbelire kezd gondolni, nem tudja mi az az udvarlás és miről szól a nő és a férfi evolúciós programja. A nő biztonságot keres, mert az ő szoftvere a gyermekszülésre és nevelésre készült. Védelemre van szüksége, míg kihordja és neveli a gyermekeket. Sajnos, ezt a programot semmi sem írja felül. Még egy válás sem! Az újrakezdő nőkben is ez a program fut. Nem, nem lesznek boldogok egy férfi nemi szervével, még ha meg is van mindenük azon kívül és képesek eltartani magukat ebben a mamutok nélküli urbanizált dzsungelben.

Szerencsére azonban a férfiak szoftvere sem túlságosan civilizált. Keresnek és vadásznak. A könnyű prédát ugyan nem vetik meg, de lehorgonyozni a kihívást jelentő nagyvad mellett szeretnének. A nehezen becserkészett nő azt is jeleneti számukra, hogy az ő genetikájukat sikerül biztonságosan, egy család védőburkán belül továbbörökíteni. Ezt a programot sem írja felül egy válás. Hogy ezt nem így tapasztalod? Olykor és ideig-óráig felülíródhat, de főleg akkor, ha férfiúi kudarcnak éli meg a válását és kompenzálni fog egy kicsapongó létforma megélésével vagy jön a nagy autó meg a lánya-is-lehetne párválasztás tipikus esete. Nem jó egy elvált pasi első barátnőjének lenni, ha csak nincsenek pszichológusi ambícióid vagy semmi komolyra nem vágysz. Amikor aztán a házasság béklyójából felszabadult lelke kiélte magát, normál esetben vágyni fog egy szerető, megbízható társra. Ilyenkor tendálni kezd az IGAZIhoz. Ekkor már a gyermekeid sem riasztják el, fontos lesz neki a minőségi közös időtöltés is te pedig csodálkozni fogsz, hogy a sok közlegény után van még ilyen félisten, akiben talán még meg is tudnál bízni. 

Mivel ő  is csak félisten, lesznek hibái. Ha már régóta keresed az igazit, előfordulhat, hogy gyorsan lapátra teszed egy-egy botlása után. A botlás tényleg csak botlás lehet. A hazugság és megcsalás nem tartozik az IGAZI tulajdonságai közé. Pont ebből kaptál sokat, ezek a játékosok már kiestek a társasodból. 

A botlások és lapát mellett az IGAZI nem enged el. Bebizonyítja neked, hogy szeret. Elismeri, ha hibázott és igyekszik ezt feledtetni veled. DE ettől te ne bízd el magad! Lehet, hogy igazad van, de tudj megértő is lenni, mert az IGAZI azt is megteszi érted, hogy változtat, amiben tud. Figyelj! Aki bármiben is változni kész érted, az előbb utóbb gulyást érdemel. HA-HA-HA!!!

Megfordult a világ, így érzed? Dehogy! Szerinted mi tartja össze a jó kapcsolatokat? Hát nem a gulyás…hanem a férfi és nő közötti bensőséges, intim világ, amiben megélhetik nemi szerepeiket és vágyaikat. A nő bízhat a férfiban és bújhat hozzá úgy, hogy közben királylány énje tündöklik a férfi szívében. A férfi érzi, hogy fontos, szükség van rá és támasza a nőnek. Királylányt hord a tenyerén, cserébe pedig ő lesz a lány szívének királya. Ha ez stimmel és a vágyak kielégültek, bizony ahhoz kötődünk érzelmileg is, akitől testileg, lelkileg igazi nőnek vagy férfinak érezhetjük magunkat. Ez együtt adja a szerelem mámorát. 

Annyira egyszerű, hogy mindig túlbonyolítjuk. HA-HA-HA

Aztán, ha meglett a nagy Ő, jönnek a mindennapok és a gyakorlati kérdések tucatját hozzák. Hogyan és mikor mutassuk be a gyerekeknek? Összeköltözzünk, vagy csak járjunk együtt? No meg a pénz és a kicsit is közös élet anyagi dolgai…két hét múlva jövök mindezzel.

Komlódi Gabriella

Még több BlaBla Baba Blog: blablababa.blog.hu

Facebook: Blabla Baba

Instagram: blablababa.blog.hu

KORÁBBI BLA BLA BABA TARTALMAINK:

Életerő válás után 1.:

Életerő válás után 2.:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb