Gasztro

Gasztro365: irány a konyha! A Hágiból hozzuk a bazsalikomos-brokkolis gnocchit, pirított mandulával és grillezett camambert sajttal

A Gasztro365 legfrissebb része ezúttal a szegedi Hági Udvarban forgott, ahol a vendéglátóegység séfje, Miklós Tamás volt a segítségünkre egy igen szaftos, pikáns kis étel elkészítésében. Meghoztuk a bazsalikomos-brokkolis gnocchit, pirított mandulával és grillezett camambert sajttal.

Az étterem legújabb étlapjának egyik nagy slágerét előzetesen csak itt, csak nálunk, most láthatod először.

Reméljük, hogy a tegnapi beharangozó után már össze is kaptad az alapanyagokaz, de, ha mégsem, akkor most ismét megosztjuk veled, hogy mire is van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd ezt a vagány kis menüt.

HOZZÁVALÓK:

  • bazsalikom
  • pirított mandula
  • bacon
  • brokkoli
  • camambert sajt
  • édes chili
  • + a gnocchi-hoz: burgonya, finomliszt, só, parmezán sajt, tojás
Fotó: Török Kornél

A fent elkészített egytálétel különlegessége, hogy a Hági Udvar hamarosan megújuló étlapjának egyik alapelemét képezi majd, amit elöljáróban most először itt, a Szeged365.hu Gasztro adásában a jól ismert séf, Miklós Tamás csak nektek készített el.

Fotó: Török Kornél

A séf 2007 óta űzi a csodás szakács szakmát, Domaszéken a Rózsa Kert Vendéglőben kezdett el dolgozni, majd később Mórahalmon a Colosseum Hotel szakácsaként tevékenykedett, ezt követően Angliában valamint Norvégiában is megfordult, ám 2019-óta a Hági Udvar oszlopos tagja, konyhafőnöke, ahol több mint egy éve azon igyekszik, hogy minél több ötletes és ízletes finomság kerüljön a szegediek elé.

Fotó: Török Kornél/Hági Udvar hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb