Gasztro

Gasztro365 after: mozzarellás pulykamell steak, a szegedi ökölvívó tündértől

Magyar Kinga kétszeres Európa-bajnok, szegedi boxtündér kontra Mizsik Attila szegedi gasztro-alkoholista: tegnap igazán ütős kis főzőcske kerekedett a Gasztro365 videoblog második adásában, tegnap. Ezúttal a koronavírus-helyzet miatt zárva lévő Monster Downtown-ba szöktünk be, magunkkal vittük a legütősebb szegedi menyecskét és sütöttünk egy fenomenális pulykamell steak-et!

Lemaradtál róla?

Dehogy is, mutatjuk a receptet! Kapd össze a hozzávalókat, leírjuk, hogyan csináld – ebből bizony még nagyon ütős kis hétfői ebéd lehet! Ilyen:

GASZTRO365: MOZZARELLÁS PULKYAMELL STEAK

Hozzávalók:

  • pulykamell filé
  • vizes mozzarella
  • magos mustár
  • méz
  • oliva olaj
  • citromlé
  • retek
  • madársaláta
  • rukkola
  • petrezselyemzöld
  • vaj
  • burgonya
  • só, fehér bors
  • olaj

Elkészítés:

A pulykamellet vastag, szép szeletekre vágjuk és sóval, borssal beízesítjük. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük és pihentetni hagyjuk úgy, hogy a friss mozzarellát rátépkedjük a tetejére és hagyjuk ráolvadni. A magos mustárt, olívaolajat, citromlevet és apróra vágott rukkolát összerázzuk és sót, borsot adunk hozzá. Kis tálba a retket kis cikkekre vágjuk és finomra vágott petrezselymet, valamint a dresszinget hozzá adjuk. Mindezt madársalátára fogjuk halmozni. A megtisztított és megfőzött burgonyát vajon és petrezselymen átfuttatjuk, és már tálalhatunk is!

Maradt még egy kis alapanyag?

Egy kis zsemlével, nomeg a vékonyra szelettelt pulykamell „sonka” felhasználásával egy fenomenális reggeli szendvicset is tudunk készíteni.

Egészségetekre!

A teljes epizód:

A főszereplők:

Magyar Kinga: tősgyökeres szegedi csajszi, kisváltósúlyban két szervezetnél (WBL és GBU) is Európa-bajnok profi bokszoló. Ne tévesszen meg, mennyire csinos: ha pofátlanul nyomulsz rá, két mozdulatból lecsap a Hungi pultjánál, bár, az edzője és menedzsere, a szintén szegedi Simon Zsolti elmondása alapján a ringen kívül egy tündér. A ringben belül viszont… (tipp: ha látsz egy ringet és Kinga bent van, inkább ne mássz be hozzá, maradj kint, az a tuti) Kingáról EBBEN A CIKKÜNKBEN írt egy bővebbet Lévai Feri kollégánk.

Mizsik Attila: szintén tősgyökeres szegedi, a Pizzamonster Streetfood ‘n Grill tulajdonosa, a Konyhafőnök című RTL Klub műsor egykori szereplője, a Gasztro365 videoblog házigazdája. Saját meghatározása szerint: gasztro-alkoholista. Amíg Kinga a ringben életveszélyes, Ati a konyhában az. Vigyázz vele, percek alatt rátör a Gordon Ramsey-állapot, ha fakanál kerül a keze ügyébe!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb