Gasztro365 after: mozzarellás pulykamell steak, a szegedi ökölvívó tündértől
Magyar Kinga kétszeres Európa-bajnok, szegedi boxtündér kontra Mizsik Attila szegedi gasztro-alkoholista: tegnap igazán ütős kis főzőcske kerekedett a Gasztro365 videoblog második adásában, tegnap. Ezúttal a koronavírus-helyzet miatt zárva lévő Monster Downtown-ba szöktünk be, magunkkal vittük a legütősebb szegedi menyecskét és sütöttünk egy fenomenális pulykamell steak-et!
Lemaradtál róla?
Dehogy is, mutatjuk a receptet! Kapd össze a hozzávalókat, leírjuk, hogyan csináld – ebből bizony még nagyon ütős kis hétfői ebéd lehet! Ilyen:
GASZTRO365: MOZZARELLÁS PULKYAMELL STEAK
Hozzávalók:
- pulykamell filé
- vizes mozzarella
- magos mustár
- méz
- oliva olaj
- citromlé
- retek
- madársaláta
- rukkola
- petrezselyemzöld
- vaj
- burgonya
- só, fehér bors
- olaj
Elkészítés:
A pulykamellet vastag, szép szeletekre vágjuk és sóval, borssal beízesítjük. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük és pihentetni hagyjuk úgy, hogy a friss mozzarellát rátépkedjük a tetejére és hagyjuk ráolvadni. A magos mustárt, olívaolajat, citromlevet és apróra vágott rukkolát összerázzuk és sót, borsot adunk hozzá. Kis tálba a retket kis cikkekre vágjuk és finomra vágott petrezselymet, valamint a dresszinget hozzá adjuk. Mindezt madársalátára fogjuk halmozni. A megtisztított és megfőzött burgonyát vajon és petrezselymen átfuttatjuk, és már tálalhatunk is!
Maradt még egy kis alapanyag?
Egy kis zsemlével, nomeg a vékonyra szelettelt pulykamell „sonka” felhasználásával egy fenomenális reggeli szendvicset is tudunk készíteni.
Egészségetekre!
A teljes epizód:
A főszereplők:
Magyar Kinga: tősgyökeres szegedi csajszi, kisváltósúlyban két szervezetnél (WBL és GBU) is Európa-bajnok profi bokszoló. Ne tévesszen meg, mennyire csinos: ha pofátlanul nyomulsz rá, két mozdulatból lecsap a Hungi pultjánál, bár, az edzője és menedzsere, a szintén szegedi Simon Zsolti elmondása alapján a ringen kívül egy tündér. A ringben belül viszont… (tipp: ha látsz egy ringet és Kinga bent van, inkább ne mássz be hozzá, maradj kint, az a tuti) Kingáról EBBEN A CIKKÜNKBEN írt egy bővebbet Lévai Feri kollégánk.
Mizsik Attila: szintén tősgyökeres szegedi, a Pizzamonster Streetfood ‘n Grill tulajdonosa, a Konyhafőnök című RTL Klub műsor egykori szereplője, a Gasztro365 videoblog házigazdája. Saját meghatározása szerint: gasztro-alkoholista. Amíg Kinga a ringben életveszélyes, Ati a konyhában az. Vigyázz vele, percek alatt rátör a Gordon Ramsey-állapot, ha fakanál kerül a keze ügyébe!